13 C
Nederland
donderdag 26 mei 2022

België verbiedt plezierritten

De kogel is door de kerk: het Ministerie van Volksgezondheid van België verbiedt recreatieve verplaatsingen met een motorfiets. Een lekker ontspannen stukje sturen in deze rare tijden zit er dus niet meer in.

Arme Belgische motorrijders, net nu het zonnige voorjaar aan de deur klopt, moet de motorfiets langer op stal blijven. Voor plezierritjes althans, de motor kan nog wel worden gebruikt voor zaken als woon-werkverkeer. Motorrijders die het verbod aan hun laars lappen kunnen beboet worden door de politie.

Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

2 Reacties

  1. Ik vind het terecht dat we niet recreatief gaan motorrijden in deze barre tijden, temeer daar een motorrijder kwetsbaar is in het verkeer en ik zou het ongepast vinden als ik wegens een ongeval of overmoedige actie tijdens een plezier ritje in een ziekenhuisbed of nog erger op een ic bed terecht zou komen terwijl er momenteel wel andere mensen zijn (corona) die daar meer recht op hebben en dat zorgverleners hier niet op zitten te wachten.
    Dus laat de motor staan totdat deze crisis geluwd is.

Reacties zijn gesloten.