maandag 29 april 2024

Benda LFR 700: een Supersport in Chinese Stijl

Uit China komen steeds vaker motorfietsen die qua ontwerp en kenmerken dicht bij de Europese smaak liggen. Benda staat bekend om zijn opvallende modellen die de aandacht weten te trekken. Deze Benda LFR 700 is hierop geen uitzondering. Deze sportieve motorfiets biedt een krachtige viercilinder van meer dan 90 pk en een hoogwaardig chassis.

In lijn met Europese smaak

Deze Benda LFR 700 is de nieuwste toevoeging aan dit groeiende segment lichte en sportieve motorfietsen. Het is een model dat opvalt door zijn gedurfde en originele ontwerp, compleet met opvallend kuipwerk en een eigenzinnige achterkant. Het chassis is een combinatie van staal en aluminium, met een dubbelzijdige achterbrug en een moderne upside-down voorvork. De indrukwekkende Brembo Stylema-remklauwen aan de voorkant zorgen voor uitstekende remprestaties.

Benda introduceert vernieuwde BD300 Cruiser op de Chinese markt

Respectabele sportmotor

Benda heeft al eerder indruk gemaakt met modellen zoals de LFC 700 en LFS 700, beide aangedreven door een in lijn geplaatste viercilinder van 649 cc. Het motorblok vertoont sterke gelijkenissen met dat van de Honda CB650. Voor de Benda LFR 700 gebruikt Benda het in eigen huis gebouwde viercilindermotor. De cilinderinhoud ervan is vergroot tot 676 cc. Hierdoor levert de LFR 700 vergelijkbare vermogens- en koppelcijfers als de CB650R, met 94 pk en 63 Nm, ondanks de grotere cilinderinhoud.

Internationale verwachtingen

Hoewel de Benda LFR 700 op dit moment alleen beschikbaar is in China, zijn er speculaties dat dit indrukwekkende model ook naar Europa geïmporteerd kan worden. De verwachte prijs in Europa zal naar schatting rond de 13.000 euro liggen, wat deze motorfiets een aantrekkelijke keuze maakt voor motorliefhebbers die op zoek zijn naar een mix van Chinese stijl en Europese prestaties.

Met de Benda LFR 700 brengt Benda een krachtige en gedurfde toevoeging aan de motorwereld, die zeker de aandacht zal trekken en menig hart sneller zal laten kloppen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen