donderdag 8 juni 2023

Bendsneyder: ‘Ik hoor bij de jongens die punten scoren’

In een interview in MOTO73 laat Bo Bendsneyder van zich spreken. Aan verslaggever Jarno van Osch vertelt hij dat hij ondanks de tegenslag van dit seizoen vertrouwen houdt: ‘Heel eerlijk gezegd, ik hoor gewoon bij de jongens die punten scoren in de Moto2. Dus nee, twijfel is er niet. Alleen is het gewoon heel lastig om dat voor elkaar te krijgen. Het zit zo dicht op elkaar. Ik kan vaak een goede pace vasthouden, maar heb moeite met dat ene snelle rondje. Daardoor sta ik vaak wat verder naar achteren in de kwalificatie. Daar moet ik nu aan werken, om dat beter voor elkaar te krijgen.’

Verder toont Bo zich openhartig over de zoektocht naar een plekje voor 2019, en de noodzaak om nu al met andere teams te moeten praten: ‘Ik hoop vooral bij Tech3 te kunnen blijven, want het team voelt echt als een familie aan. Maar aan de andere kant schrik ik er niet van dat ik nu ook al met andere teams moet praten. Ik zit nu in mijn derde GP-seizoen en weet uiteraard hoe dat allemaal werkt. Het wereldje is niet alleen op de baan snel, ook als het gaat om de te verdelen plekjes. We weten dat, dus we zijn vroeg met de gesprekken begonnen. De druk van presteren wordt daardoor nog hoger, maar dat hoort er allemaal bij. Er moeten resultaten komen om je plek veilig te stellen, logisch ook. Als je daar niet mee kunt omgaan, wordt het lastig in de Grand Prix. Misschien hoor je hier dan ook niet eens thuis’, zo legt de nog maar 18-jarige Rotterdammer uit. 

In het interview, hier  te bestellen, geeft Bo onder andere ook antwoord op de vraag of hij niet bang is dat er een moment komt dat een bepaald niveau te hoog gegrepen is, hoe groot hij de kans acht dat hij volgend jaar op de KTM van Tech3 zit. Als ode aan wat op dit moment misschien wel Nederlands’ beste motorcoureur is, zit er in het midden een poster van Bendsneyder, geschoten tijdens de TT van Assen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image