vrijdag 19 april 2024

Beperkte oplage voor 2023 KTM 1290 Super Duke RR

Toen de KTM 1290 Super Duke RR in 2021 werd geïntroduceerd, was hij binnen 48 minuten uitverkocht en ongetwijfeld zal de 2023-versie van de RR hetzelfde doen. Er zullen slechts 500 exemplaren worden gemaakt.

Hij is wendbaarder en lichter en heeft een drastisch verbeterde stabiliteit bij hoge snelheden. Hij legt 11 kg minder op de weegschaal dan de KTM 1290 Super Duke R EVO. Dankzij een gewicht van 180 kg en 180 pk heeft de RR een vermogen/gewichtsverhouding van 1:1.

KTM 390 Adventure nu ook mét spaakvelgen!

Elk paneel is berekend op optimale dikte, waarbij koolstofvezel op alle belangrijke plaatsen de plaats inneemt van kunststof. Dat heeft niet alleen gewicht bespaard, maar ook gezorgd voor optimale en functionele stijfheid.

Mede dankzij de speciaal voor RR-races ontwikkelde WP PRO-componenten met door het circuit ontwikkelde veringinstellingen is dit volgens KTM de meest circuitgerichte naked-bike ooit.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen