vrijdag 26 april 2024

Bewijs: motorrijders verlichten file

Actieve motorrijders lossen de filedruk deels op, zo blijkt uit Belgisch onderzoek. De Standaard bericht over een grootschalig onderzoek van de Belgische mobiliteitsclub VAB. Zij hebben onderzocht hoeveel motorrijders er per seizoen actief rijden, en hoe zich dat verhoudt tot de filedruk. 

‘Van mei tot september tellen we dubbel zoveel motorrijders tijdens de spits en daalt de filedruk. In oktober halveert het aantal pendelaars per motor weer, en worden we opnieuw geconfronteerd met een toenemende filedruk’, zo legt de mobiliteitsclub uit.

Ook interessant is dat volgens de mobiliteitsclub de motor steeds vaker wordt gebruikt voor woonwerkverkeer, en verschuift de focus vanuit recreatief verkeer naar forensgebruik. Dit heeft natuurlijk ook te maken met de toenemende filedruk door de jaren heen.

Uit het onderzoek blijkt tevens dat de ondervraagde motorrijders (de VAB hield een grootschalige enquete) een kwartier tijd winnen per enkele reis, door de auto in te wisselen voor de motor.

Wat we hier nu aan hebben? Tja, elk onderzoek dat ons motorrijder op positieve manier belicht, en ons ‘goed recht’ bewijst, helpt mee aan de acceptatie en eventuele positieve reacties van onze medeweggebruikers. Je-weet-wel, die ons in de file nét even iets meer ruimte kunnen geven.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen