donderdag 9 mei 2024

BMW customwedstrijd: 150 dealers uit 18 landen strijden tot 29 september

Al enkele jaren organiseert BMW Motorrad verschillende customwedstrijden voor zijn motoren en dan vooral voor modellen uit de Heritage-reeks. De R 18-cruiser kreeg al eerder de eer om deel uit te maken van zo’n evenement, met een speciale Custom Contest in 2021.

Voor 2023 gaat BMW nog een stap verder door een echt Customization Championship te lanceren voor zijn internationale dealers. Dit keer kun je kiezen uit alle cruisers in het gamma.

Sinds medio april, toen de inschrijvingen werden geopend, hebben maar liefst 150 dealers uit 18 landen hun deelname bevestigd en zijn ze begonnen met het customizen van een R 18. Na de nationale wedstrijden staan nu de twee beste aanpassingen van elk land tegenover elkaar in de internationale halve finales.

BMW introduceert Smartglasses: Head-Up Display (HUD) voor motorrijders

Een deskundige jury bestaande uit fotograaf Michael Lichter, auteur Giuseppe Roncen en custombouwers Thor Drake, Roland Sands, J. Shia en Yuichi Yoshizawa zal zes motoren selecteren voor de finale. Het publiek kan ook stemmen op zijn favoriete motor, die ook zal worden gekozen voor de grote finale in Berlijn op 29 september, tijdens de heropening van BMW Motorrad Welt. Tijdens deze gebeurtenis presenteert BMW ook al hun 2024-nieuws.

Dit jaar komen alle vier de varianten in aanmerking voor aanpassingen:

  • R 18-cruiser
  • R 18 Classic
  • R 18 Bagger
  • R 18 Transcontinental.

Naast verschillende prijzen die aan de winnaars worden uitgereikt, krijgen ze vooral de kans om hun winkel in de schijnwerpers te zetten door hun custommotor te tonen tijdens verschillende evenementen van BMW Motorrad over de hele wereld.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen