vrijdag 2 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

BMW presenteert de Concept e.

BMW heeft tijdens de IAA, de internationale autoshow van Frankfurt, de Concept e gepresenteerd. Inderdaad, een elektrisch aangedreven scooter. Het studiemodel combineert, aldus het persbericht, duurzaamheid met de rijeigenschappen van een conventionele motorscooter.

De Concept e markeert daarnaast de uitbreiding van de activiteiten van BMW naar een nieuw gebied: Urban Mobility. Die uitbreiding is het antwoord op de uitdagingen die BMW Group ziet om aan de duurzame mobiliteitsbehoeften van de toekomst voldoen. De Concept e is dan ook een voorbeeld van een elektrisch aangedreven scooter die BMW in de nabije toekomst op de markt zal brengen.

Voor de accutechnologie van de Concept e gebruikte BMW Motorrad de expertise die in de BMW Group aanwezig is. Dankzij de 'high voltage technology' van BMW i is de acceleratie van de elektrische scooter vergelijkbaar met die van een motorscooter met een conventionele verbrandingsmotor. De actieradius bedraagt 100 kilometer en opladen van compleet lege accu's duurt drie uur.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen