BMW presenteert de Concept e.

BMW heeft tijdens de IAA, de internationale autoshow van Frankfurt, de Concept e gepresenteerd. Inderdaad, een elektrisch aangedreven scooter. Het studiemodel combineert, aldus het persbericht, duurzaamheid met de rijeigenschappen van een conventionele motorscooter.

De Concept e markeert daarnaast de uitbreiding van de activiteiten van BMW naar een nieuw gebied: Urban Mobility. Die uitbreiding is het antwoord op de uitdagingen die BMW Group ziet om aan de duurzame mobiliteitsbehoeften van de toekomst voldoen. De Concept e is dan ook een voorbeeld van een elektrisch aangedreven scooter die BMW in de nabije toekomst op de markt zal brengen.

Voor de accutechnologie van de Concept e gebruikte BMW Motorrad de expertise die in de BMW Group aanwezig is. Dankzij de 'high voltage technology' van BMW i is de acceleratie van de elektrische scooter vergelijkbaar met die van een motorscooter met een conventionele verbrandingsmotor. De actieradius bedraagt 100 kilometer en opladen van compleet lege accu's duurt drie uur.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.