dinsdag 16 april 2024

BSA Gold Star 650 loopt vertraging op

De gloednieuwe Gold Star 650 van de herrezen BSA-fabriek zou deze maand in Groot-Brittannië bij de dealers moeten staan. Maar helaas, er is nog geen spoor van. Wat is de stand van zaken? Na het nieuws dat de Indiase autogigant Mahindra voorbereidingen trof om het iconische merk in Groot-Brittannië te herintroduceren, hebben we reikhalzend uitgekeken naar de kans om eindelijk een moderne BSA in levenden lijve te aanschouwen. En met de aankondiging van de Gold Star 650 in december leek het erop dat we niet lang meer hoefden te wachten, want de motoren zouden in maart bij de dealers staan. Maar het is nu maart, en in Groot-Brittannië zijn geen nieuwe BSA’s gesignaleerd. Wat is de stand van zaken? Nu is duidelijk geworden, via officiële informatie van BSA, dat de Gold Star 650 vanaf juni 2022 bij de dealers verkrijgbaar zal zijn, met een mogelijkheid dat ze een maand eerder arriveren, in mei 2022.

Europese bestseller: BSA B 65 T

Gelukkig heeft BSA een verklaring afgelegd – en hoewel er sprake is van enige vertraging, is het goede nieuws dat het niet lang meer zal duren – waarbij de fabriek heeft bevestigd dat de Gold Star 650 ergens in juni (zo niet in mei) bij de dealers verkrijgbaar zal zijn. BSA zei erover: ‘We bouwen momenteel aan ons dealernetwerk en hopen in mei meer details te kunnen geven over het netwerk en de prijs.’

Hoewel het een teleurstelling is en niet bepaald een vertrouwenwekkende start, is het goede nieuws dat de motorfiets er komt. En met meer details die in de komende weken worden vrijgegeven (en een testrit voor de pers op komst), zijn we nog steeds benieuwd waar BSA mee op de proppen komt. Zal het een echte uitdager zijn voor de 650-twins van Royal Enfield? Meer info tref je aan op de BSA-website.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen