vrijdag 19 juli 2024

Classic GP 2023: MotoGP Legends, klassieke Le Mans start en een wereldpremière

Met de onthulling van twee bronzen plaquettes als onderdeel van de ‘TT Legends Walk of Fame’ in de binnenstad, zagen ‘MotoGP Legends’ Kevin Schwantz en Randy Mamola zichzelf zaterdagavond voor altijd vereeuwigd in de stad Assen. Vandaag vermaakten de Amerikaanse oud-coureurs duizenden fans op het TT-circuit tijdens de TABAC Classic GP Assen. De door Team Classic Suzuki uit Engeland geprepareerde uiterst zeldzame 500 cc- Grand Prix-motoren van de voormalige TT-winnaars waren onderdeel van een evenement rond klassieke raceauto’s en motoren op het TT-circuit, de ‘Kathedraal van de Motorsport’.

Wereldpremière: MV Agusta Brutale 1000 RR Assen

Het evenement, mede mogelijk gemaakt door TABAC, een gerenommeerd merk in persoonlijke verzorging voor mannen sinds 1959, markeerde de terugkeer van een ander legendarisch merk naar de ´Kathedraal´: MV Agusta. Met de wereldwijde première van de MV Agusta Brutale 1000 RR Assen, onthuld door de burgemeester van Assen Marco Out, vierde het Italiaanse motorfietsmerk 35 in het verleden behaalde overwinningen op het TT Circuit Assen. Tijdens de Formula Legends kwamen legendarische formulebolides in de baan, terwijl Formule 2-coureur Richard Verschoor topmodel Kim Feenstra trakteerde op een aantal snelle ronden in de ‘TABAC 2-seater’. Naast de demonstraties, waaronder een klassieke ‘Le Mansstart’ verzorgd door de Dutch Vintage Sports Car Club en een aanval op het ronderecord met een Jaguar R5 F1, werd er serieus hard geracet met klassiekers.

Exclusieve MV Agusta Brutale 1000 RR Assen brengt eerbetoon aan TT circuit Assen

De Zwitser Alexander Weiss won de AVD Historic F3 Euroseries race in zijn Reynard 873 Alfa Novamotor. Gregor Nick, landgenoot van Weiss, wist in de ´Kampf der Zwerge´ als eerste over de meet te komen in een Mini Swiss 24H special. Amanda Hennessy, nóg een coureur uit Zwitserland, won in een Argo de derde race van het weekend in de Youngtimer Touring Car Challenge. De Duitser Daniel Schrey won de afsluitende twee YTCC-races in zijn Porsche 935 K1. Schrey schreef ook de NK GTCC-race op zijn naam in de klasse voor toerwagens gebouwd tussen 1966 en 1981. De Engelse motorracer Mark Cornshaw zegevierde bij het NK Classics (IHRO) op een Matchless JCRacing 450. Ralf Goral uit Duitsland won de AVD Historic Race Cup FFR / FOR in een Opel Louts MKII. Het Wilhelmus klonk uiteindelijk op Assen voor Allard Kalff en Michiel Campagne die in hun Corvette C2 Grand Sport de Super Sixtiesrace op hun naam schreven. Leonard Batenburg zorgde in een BMW M3 voor de tweede Nederlandse overwinning op zondag in het NK HARC 82-90.

Tijdens de TABAC Classic GP Assen verzamelden revolutionaire racers en merken zich in de ‘Kathedraal van de Motorsport’.

Meer info:  www.classicgp-assen.com.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen