maandag 20 mei 2024

De Exclusieve Aprilia Pro Experience is terug in Misano op 9 juni

De Aprilia Pro Experience is terug, een droomdag die een beperkt aantal liefhebbers de kans biedt om op het circuit te rijden met enkele van ’s werelds beste coureurs als coach.

Het evenement vindt plaats op zondag 9 juni op het Misano World Circuit, na de 2024 Aprilia All-Stars. Dat is het evenement waar fans, rijders én Aprilia-racers’s die de meeste overwinningen hebben behaald in de Grands Prix bij elkaar komen. De 2024 Aprilia All Stars vindt plaats op zaterdag 8 juni.

Aprilia Pro Experience is niet ‘slechts’ een trackday, het is een race-ervaring op topniveau – een droom die werkelijkheid wordt voor elke motorrijder – op een van de weinige circuits ter wereld die zowel de MotoGP als WorldSBK huisvest. De gelukkige deelnemers zullen plaatsnemen in het zadel van de buitengewone Aprilia RSV4 Factory, onder begeleiding van drie uitzonderlijke ‘super-coaches’: MotoGP-legende Max Biaggi, viervoudig wereldkampioen in de 250cc-klasse en tweevoudig wereldkampioen Superbike, vijfvoudig MotoGP-winnaar Miguel Oliveira, nu Aprilia-rijder bij team Trackhouse en Lorenzo Savadori, Aprilia Racing MotoGP-rijder en testrijder.

Ook de Aprilia Racing MotoGP-rijders zullen aanwezig zijn: de twee fabrieksrijders, Aleix Espargaró en Maverick Viñales, evenals Raúl Fernández, teamgenoot van Oliveira bij team Trackhouse.

KTM op weg naar het World Supersport met de nieuwe 990 RC R

Het Experience-evenement, toegankelijk voor slechts twintig deelnemers, duurt de hele dag. De belangrijkste momenten zullen natuurlijk de circuitronden zijn, in totaal zes sessies van twintig minuten. Elke coach zal achtereenvolgens een klein aantal rijders begeleiden, om er zeker van te zijn dat ze hun volledige aandacht aan elke rijder kunnen wijden en om ervoor te zorgen dat elke deelnemer minstens één sessie heeft met elk van de super-coaches, zelfs tijdens de activiteiten in de paddock.

De Aprilia RSV4 Factory-motoren die de deelnemers ter beschikking staan, zullen de meest geavanceerde versie zijn van de motor die zeven WorldSBK-titels heeft gewonnen. Ze zullen deze dag zijn uitgerust met Pirelli Diablo Superbike-compound banden.

Er zullen briefings en debriefings zijn vóór en na elke sessie, met analyse van de videobeelden die dankzij camera’s op elke motor zijn gemaakt. Dit exclusieve evenement omvat ook een lunch in het Aprilia-hospitality-gedeelte en een speciale fotoshoot.

Bovendien omvat het exclusieve pakket ook een ronde op het circuit als passagier van een van de Aprilia Racing-rijders op de Aprilia RSV4 two-seater en één sessie waarbij je rechtstreeks vanuit de Aprilia Racing MotoGP-garage het circuit op rijdt. Gedurende de dag zullen de deelnemers ook de Aprilia RS-GP-prototype zien opstarten, de hoofdrolspeler in het 2024 MotoGP Wereldkampioenschap.

De Aprilia Pro Experience in Misano is beschikbaar voor een prijs van €2.950.

Check de officiële site voor alle informatie over hoe je kunt boeken en deelnemen.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen