dinsdag 16 april 2024

De mooiste en spannendste Formule 1 races dit seizoen

Motorrijders zijn vaak ook Formule 1 fanaten. Dus willen we jullie ook via dit kanaal de races nog maar eens onder de aandacht brengen. Er staat de formule 1 fanaten onder ons dit raceseizoen nog genoeg moois te wachten. Om de twee weken kunnen zij zich namelijk opmaken voor opnieuw een spannende race, waarin de topfavorieten elkaar op de racebaan bestrijden en ‘outsiders’ verrassen met goede resultaten. Dit zijn de races waar de fans de komende weken naar uit kunnen kijken.

De Grand Prix van Monaco

De Grand Prix van Monaco wordt al sinds 1950 gehouden in de straten van het mondaine vorstendom. De lengte van het circuit is 3,33 kilometer en de racers leggen in totaal maar liefst 260,28 kilometer af. Het ronderecord staat momenteel op naam van racegod Lewis Hamilton, maar ‘onze eigen’ Max Verstappen (Red Bull) en Carlos Sainz (Ferrari) kloppen aan de deur. En ook Max’ Red Bull partner Sergio Perez is in vorm dit seizoen.

Het parcours bestaat uit 78 rondes en maar liefst 18 bochten. De baan is berucht vanwege de smalle wegen en krappe bochten, waardoor er weinig ruimte is om elkaar in te halen en snel te rijden. Toch zullen de coureurs er alles aan doen om elkaar in te halen en op nummer 1 te eindigen. Dat zal genoeg spannende situaties en vuurwerk opleveren. Gaat de kampioen van vorig jaar er opnieuw met de winst vandoor met Perez in zijn kielzog? Of trekt toch Ferrari aan het langste eind? We weten het op zondag 29 mei.

De GP van Canada

In Montreal, Canada staat ons een mooie race te wachten. Dit circuit dat voorheen ‘Ile de Notre Dame’ werd genoemd en later is omgedoopt in Circuit Gilles Villeneuve is 4,36 kilometer lang en aangelegd op een kunstmatig eiland in de rivier de Saint Lawrence. Het circuit is vernoemd naar de allereerste winnaar van de race.

In maar liefst 70 rondes moeten de racers elkaar het vuur aan de schenen leggen en die felbegeerde eerste plek zien te bemachtigen. Er zijn twee DRS-zones, leuk voor de achtervolgers, maar de nummer 1 moet zijn achtervolgers op een afstand van minimaal 1 seconden zien te houden, om ze niet de kans te geven alsnog voorbij te gaan. Deze baan is namelijk vrij recht met weinig scherpe bochten. Veel kansen dus om elkaar in te halen. Dat belooft veel goeds. De races zien te zien op Viaplay. Bekijk op deze pagina voor de f1 kalender om niets te missen!

De race op het Silverstone circuit in Groot Britannië

De race in Engeland is met 52 rondes een stuk korter dan die in Monaco en Canada. Maar het circuit is langer, namelijk 5,89 kilometer vs. 3.33 kilometer in Monaco en 4,36 kilometer in Canada. De raceafstand is 306,19 kilometer. De coureurs zullen zich behendig door de 18 bochten moeten manoeuvreren om hun concurrenten te slim af te zijn.

Lewis Hamilton heeft de laatste editie van 2021 op zijn naam staan. Maar of hem dat dit jaar weer gaat lukken is nog maar de vraag. Het gaat de laatste tijd niet zo lekker met de zevenvoudig wereldkampioen en zijn nieuwe bolide. Het lijkt er meer op dat Verstappen, Leclerc en Sainz de strijd om de eerste plaats met elkaar gaan uitvechten.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen