De politie had het druk

Laten we beginnen met het positieve nieuws: het preventieproject van de politie om het aantal motordiefstallen rondom de TT terug te dringen werpt vruchten af. In 2012 werden er nog 20 motorfietsen gestolen, dit jaar waren het er nog maar vier. Het gehele weekend leek het er op dat er maar één motor werd gestolen, maar in de nacht van zaterdag van zondag ging het alsnog mis. Bij Hotel Van der Valk in Assen werden in één klap drie motoren gestolen.

Helaas lag de focus van de politie ook op het verkeersgedrag van de motorrijders. Vanaf donderdag werd er in Assen al hevig gecontroleerd, waarbij vooral veel met de lasergun werd gewerkt. Vrijdag en zaterdag werden de controles uitgebreid tot ver buiten Assen. Dat wierp vooral zaterdag vruchten af. Op de N371 tussen Uffelte en Havelte moesten vier motorrijders hun rijbewijs inleveren. Ze reden allemaal te hard, op de weg waar je 80 mag. De snelste motorrijder reed 141 kilometer per uur, zo vertelt de politie. 

Ook een automobilist raakte zijn rijbewijs kwijt. Hij reed op de A28 178 kilometer per uur, waar je dus eigenlijk maar 120 mag. De meest bijzondere overtreding kwam op naam van een bromfietsbestuurder: hij reed 100 kilometer per uur. Ook hij moest z’n rijbewijs inleveren. 

Verder werden er nog twee bekeuringen uitgedeeld voor wheelies en ook één voor een burn-out.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.