De vliegende motorfiets komt er: de Speeder!

Bijzonder nieuws weten onze collega’s van KIJK te melden. De vliegende motorfiets komt er aan. JetPack Aviation zou namelijk een aantal grote namen hebben overtuigd om een prototype van de Speeder te maken. Wie dit niets zegt, doet er goed aan om onderstaand filmpje even te bekijken.

In totaal was er volgens KIJK een kleine twee miljoen euro nodig om aan het prototype te kunnen beginnen en mede dankzij een Amerikaanse zaadversneller (…) is dat geld er nu. En dus kan er binnenkort – als het goed is – echt gevlogen worden met de Speeder.

Met een topsnelheid van ruim 640 kilometer per uur op een vliegende motorfiets zal een testritje een beste ervaring worden trouwens.

Vliegende motorfiets: Militaire Speeder
Speeder voor militaire doeleinden.

Een prijs is trouwens ook al bekend voor de ‘personal version’ van de Speeder. Op de website van Jetpack Aviation kun je lezen dat de prijs voor de recreatieve versie van deze vliegende motorfiets neer zal komen op $380,000. Het bedrijf komt tevens met de volgende specificaties:

Empty Weight: 231 lbs

Max Thrust (ISA)*: 705 lbs

Max speed: > 150 mph

Endurance**: 10 – 22 min

Fuel: Kerosene/JetA/diesel

Operating Ceiling: 15,000 ft

Piloted/Fully autonomous: Piloted

*Maximum thrust can vary depending on density altitude

**Endurance is dependent on pilot weight and density altitude

Artikel op KIJK Magazine

Meer vliegende motoren? Klik hier.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.