woensdag 28 februari 2024

Deze Benelli Leoncino 800 Trail vraagt geduld

Het liefst zet je deze Benelli Leoncino 800 Trail morgen nog in de schuur, zo’n snoepje is het. Helaas is de retro allroad pas halverwege 2020 leverbaar.

Meer dan 80 pk
Naast de gewone Leoncino 800 introduceert Benelli ook deze Trail. De twee Chinese Italianen delen dezelfde staande twin. De 754 cc zware watergekoelde staande twin is ook in de Trail goed voor een topvermogen van 81,6 pk @ 9000 tpm en een maximumkoppel van 67 Nm @ 6500 tpm.

Eyecatchers
Typische eyecatchers zijn de spaakwielen met Pirelli Scorpion Rally banden en de extreem gave korte en hoog liggende uitlaatstompjes. Ook de nummerplaten en het rally-achtige stukje kunststof boven de koplamp mogen er zijn. Het TFT-dashboard oogt niet echt retro, maar het is zelfs in fel zonlicht perfect leesbaar.

Serieus spul
De volledig instelbare Ø 50mm Marzocchi upsidedown-vork heeft 140 mm veerweg, achter heeft de monoschokdemper ook zo veel veerweg. De dubbele schijven vooraan hebben een diameter van 320 mm en vierzuiger Brembo klauwen happen daar met liefde in.

Ad van de Wiel
Ad van de Wiel
Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen