Deze Benelli Leoncino 800 Trail vraagt geduld

Het liefst zet je deze Benelli Leoncino 800 Trail morgen nog in de schuur, zo’n snoepje is het. Helaas is de retro allroad pas halverwege 2020 leverbaar.

Meer dan 80 pk
Naast de gewone Leoncino 800 introduceert Benelli ook deze Trail. De twee Chinese Italianen delen dezelfde staande twin. De 754 cc zware watergekoelde staande twin is ook in de Trail goed voor een topvermogen van 81,6 pk @ 9000 tpm en een maximumkoppel van 67 Nm @ 6500 tpm.

Eyecatchers
Typische eyecatchers zijn de spaakwielen met Pirelli Scorpion Rally banden en de extreem gave korte en hoog liggende uitlaatstompjes. Ook de nummerplaten en het rally-achtige stukje kunststof boven de koplamp mogen er zijn. Het TFT-dashboard oogt niet echt retro, maar het is zelfs in fel zonlicht perfect leesbaar.

Serieus spul
De volledig instelbare Ø 50mm Marzocchi upsidedown-vork heeft 140 mm veerweg, achter heeft de monoschokdemper ook zo veel veerweg. De dubbele schijven vooraan hebben een diameter van 320 mm en vierzuiger Brembo klauwen happen daar met liefde in.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Als kind verslond ik al de motorboekjes van mijn vader. Meer dan veertig jaar later is de liefde voor de motorfiets nog net zo groot. Natuurlijk ga ik mijn hele leven al autoloos door het leven, laat mij maar 365 dagen per jaar motor rijden. Of 565, maar dat kan niet.