zondag 21 april 2024

Dit staat in MOTO73 nummer 3

Yamaha MT-09SP
Bij de Sports Production-versie trok Yamaha bijna alles uit de kast wat de normale MT-09 nog ontbeerde, plus nog een beetje meer. Hoe goed is die MT-09SP nu?

Husqvarna TE250i en TE300i
Lange tijd leek het erop alsof de tweetakt ter ziele was, maar niets blijkt minder waar. Dankzij Husqvarna is die weer springlevend. Wij reden met de TE300i, een tweetakt-enduro die dankzij brandstofinjectie weer helemaal bij de tijd is.

Triumph Bonneville Speedmaster
In het hol van de leeuw – de Verenigde Staten – introduceerde Triumph de nieuwe Bonneville Speedmaster, het Britse antwoord op de Harley-Davidson Sportster.

Harley-Davidson Sport Glide
Harley-Davidson heeft zijn traditionele softail-lijn flink onder handen genomen. Zo zijn de machines nu voorzien van het nieuwe, Milwaukee-Eight motorblok, in dit geval met een inhoud van 107 cubic inch. Hoe sportief die Sport Glide werkelijk is, zochten we uit op Tenerife.

Dakar-dagboek
Op 20 januari eindigde de loodzware Dakar Rally 2018. Jurgen van den Goorbergh en Mirjam Pol hielden ook van de tweede week een dagboek bij.

Techniek: Brembo Stylema
De Ducati Panigale is voorzien van een nieuw type remklauw van Brembo, de Stylema. Die is nog lichter en stijver dan de M50 Monobloc van de Italiaanse remmenspecialist. Onze technisch specialist Peter Aansorgh legt uit wat de voordelen van deze Stylema zijn.

Kawasaki H2 SX SE
In de nieuwe rubriek Technisch Ingezoomd kijken we vooruit naar de aanstaande introductie van een nieuw model. In deze eerste aflevering richten we de blik op de gloednieuwe Kawasaki H2 SX SE, die we binnenkort in Portugal voor de eerste keer kunnen rijden.

Detailing
Ronald Dijkshoorn heeft zich met zijn bedrijf Shine2go gespecialiseerd in de detailing van motoren. Dat gaat veel verder dan poetsen.

Himalaya
Tom van Appeldoorn maakte met een groep een reis door de Himalaya, maar werd gedwongen om op eigen houtje het Indiase Ladakh ontdekken.

Marathonmotor
De tien jaar oude Suzuki Bandit 1250S van Joost van Blokland ziet eruit alsof die zo uit de showroom komt.

Motoren in dit nummer
– Kawasaki Z900 8 Scorpion
– Hoverbike
– Kawasaki Versys 1000
– Yamaha MT-09SP
– Harley-Davidson Sport Glide
– Kawasaki HS SX SE
– Triumph Speedmaster
– Husqvarna TE250i
– Husqvarna TE300i
– Suzuki Bandit 1250S 

Geen zin om naar de winkel te gaan? Bestel ‘m hier!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen