zaterdag 3 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Dit zijn de nieuwste Bond-motoren

Er wordt momenteel hard gewerkt aan het filmen van de nieuwste James Bond film. Momenteel zijn er opnamen in het plaatsje Matera dat onderin de Italiaanse laars ligt. En ja, filmen in het vakantieseizoen onder toeziend oog van vele toeristen geeft mooie kiekjes waarop een glimp van de inhoud van de film al valt te herleiden! Wij ontdekten een aantal gloednieuwe motorfietsen die erin mogen figureren. Dit zijn de aankomende Bond-motoren!

Auto’s

Dat de auto’s in James Bond-films altijd de meeste aandacht kunnen genieten is al sinds jaar en dag een feit. De Aston Martin DB 5 is misschien wel de grootste ster uit de 24 films die inmiddels zijn gemaakt. Toch zijn er ook een hele rits aan gave motorfietsen die dienst doen in de filmreeks. Vaak zijn het een aantal achtervolgende slechteriken die op twee wielen een razende Bond proberen bij te houden. Op een of andere manier loopt het nooit al te best af met die figuren.. Toch zwaait ook de geheim agent zelf soms zijn been over het zadel. In Skyfall reed Bond over de Turkse daken in Adana op een Honda CRF250R. Een van de gaafste scènes in de film misschien wel is wanneer hij met die machine door het dakraam van een bazaar springt. Hieronder zie je de voorbereidingen voor die stuntscène.

Ducati en Triumph

Op het internet ontdekten we foto’s die tijdens de opnames van de nieuwe film zijn gemaakt. In de film die No Time to Die gaat heten, leveren in ieder geval Ducati en Triumph motoren. De Triumph die we op foto’s van jamesbond.nl zagen is een Bonneville Bobber Black met het verhoogde stuur uit het standaard Triumph accessoirepakket voor de Bobber. De Ducati die gebruikt wordt in een achtervolging – foto hieronder – met de Aston Martin DB5 is een Scrambler Desert Sled.

Ducati Scrambler Desert Sled chasing Aston Martin DB5 in Italy during filming of James Bond No Time To Die in Matera Italy Foto: © Ansgar van Treeck, via Instagram

Of de twee motoren tegelijkertijd in beeld komen zal gissen blijven tot de film uitkomt in april 2020. Maar mocht het tot een achtervolging komen dan zal 007 hoogst waarschijnlijk plaatsnemen op de Triumph. Een schurk mag dan de Ducati besturen. Zo’n Brits icoon als James Bond zal toch nooit een ander Brits icoon als Triumph te kakken zetten door ermee van een klif te rijden?

Foto’s: Triumph Motorcycles en Ducati

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen