maandag 15 juli 2024

Drie jaar en nu al op de Honda Goldwing rijden!

Als je ooit naar motorraces hebt gekeken, weet je dat kinderen van coureurs al vroeg op de motor zitten. Denk aan de Haydens, Dunlops of de Márquezes. Daarom is het absoluut geen verrassing dat vijfvoudig wereldkampioen Supersport Kenan Sofuoğlu zijn driejarige zoon Zayn leert motorrijden.

Zoals degenen die motorsport volgen, is de rode draad in de verhalen van de meeste van de beste racers ter wereld dat ze allemaal vroeg zijn begonnen. De specifieke motorsportdiscipline is niet de bepalende factor, maar het opbouwen van een vroeg spiergeheugen en het wennen aan concepten als evenwicht, het bedienen van de besturing, en ook het zich vertrouwd voelen met hoe een motorfiets aanvoelt als je erop rijdt, zijn essentieel.

Crossmotoren voor kinderen vanaf drie jaar zijn niet ongewoon – en er lijken steeds meer opties in deze categorieën te komen. Maar de familie Sofuoğlu is al veel verder dan dat. Ondanks zijn leeftijd heeft de jonge Zayn zich al toegelegd op allerlei soorten machines – uiteraard met de hulp van zijn familie. Onlangs probeerde hij een Honda Gold Wing 1800 uit – ja, je leest het goed. De familie plaatste de video op Instagram, dus bekijk hem zo vaak als je wilt, want zien is geloven.

Zoals je kunt zien is zijn trotse vader er de hele tijd bij, en iemand heeft altijd een camera op Zayn gericht als hij met de ‘Wing over het circuit rijdt. Bovendien is zijn vader er om hem op te vangen wanneer hij de motor in de paddock tot stilstand brengt, zodat hij het gewicht van de motor kan dragen en zijn kind veilig van het zadel kan laten springen.

Hornet-blok en chassis voor de nieuwe Honda Transalp?

Dit is duidelijk het gebruik van Honda’s Dual Clutch Transmission als leermiddel – en het is nog logischer als je verschillende andere video’s hebt gezien die de familie Sofuoğlu op Instagram heeft geplaatst van Zayns ritjes op motoren. 

Natuurlijk heeft hij op een paar crossmotoren gereden, zoals veel kinderen doen. Maar hij heeft ook al op fysiek grotere machines gereden – met hulp van zijn familie. Er is een video waarin hij geniet van de vernieuwde Italjet Dragster. Niet lang daarna controleerde Zayn een Yamaha TMAX. Hoe deed hij het? Dat weet je waarschijnlijk al.

Zowel de vader als de moeder van de jongen beheren zijn Instagram-account, en de familie (inclusief zijn broers en zussen) hebben allemaal Zayn’s ontluikende interesse in motoren gesteund. Hoe ver zal hij gaan? Hij is nog ongelooflijk jong, dus het is niet te zeggen – maar alles wat we zeggen is dat niemand verbaasd moet zijn als hij in de niet al te verre toekomst op een race grid verschijnt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen