Droomrace voor Melandri in Brno

"Dit is een droom!" Marco Melandri kon het nauwelijks geloven dat hij in het Tsjechische Brno tot tweemaal toe op de hoogste trede van het ereschavot mocht stappen. Race 1 won hij in de finale van de wedstrijd. Vanaf de achtste plek kwam de Italiaan naar voren rijden en anderhalve ronde voor het einde passeerde hij Tom Sykes. Loris Baz pakte de derde plek.

De tweede race was nog spannender. Pas in de laatste ronde slaagde Melandri erin zijn BMW voor de Kawasaki van Sykes te zetten. Met een miniem verschil van 0.140 seconde versloeg de Italiaan zijn Britse opponent. Carlos Checa toonde zich tevreden met de derde plek omdat het circuit van Brno niet echt makkelijk is voor Ducati.

"Onvoorstelbaar!" aldus een dolblije Marco Melandri. "Dit is de eerste keer dat ik een dubbelle overwinning scoor. En dat op een baan waar echt niemand het verwachtte. Het is ook fantastisch voor BMW, want die leidt nu het kampioenschap voor de constructeurs. Daar ben ik hartstikke trots op. Niemand durfde denken dat ik nog een beetje in de buurt van Max zou komen. Maar nu ben ik hem tot op 21 punten genaderd."

Max Biaggi, de leider in het World Superbike Kampioenschap, stelde enigszins teleur in Brno. Hij kwam in race 1 niet verder dan de zesde plaats en de tweede wedstrijd eindigde de Aprilia-coureur als 4e.

Met nog vijf wedstrijden op het programma begint het er voor BMW en Marco Melandri zeer hoopvol uit te zien. Het is nog te vroeg om keiharde uitspraken daarover te doen, maar het team van BMW Motorrad Motorsport heeft de boel in elk geval goed voor elkaar momenteel.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?