vrijdag 3 februari 2023

Droomreis Italië: lekker eten, uitstekende wijnen en een fantastisch mooi landschap

Italië is het land van melk en honing. Nauwelijks ergens anders vormen lekker eten, uitstekende wijnen, een fantastisch mooi landschap en vele eeuwen hoge cultuur zo’n geslaagde combinatie als hier. Het is ook een paradijs voor motorrijders, want het land is bijna overal bergachtig en de wegen zijn daarom meestal zeer bochtig. En veel ervan zijn nog onverhard!

Van de ontspannende “strade bianche”, die vaak omzoomd zijn door de typische cipressen, varieert het aanbod tot behoorlijk veeleisende boswegen en bergroutes. Op dergelijke wegen hoef je geen honderden kilometers af te leggen om een motordag te vullen met plezier en spanning, dus een relatief klein gebied volstaat voor ons voor deze tour.

Lees hier alles over de droomreis Italië.

Over Edelweiss Bike Travel

Sinds 1980 organiseert Edelweiss Bike Travel motorreizen in stijl. De reizen staan synoniem voor kwaliteit, betrouwbaarheid, deskundigheid en know-how. Niet voor niets hanteren ze het motto ‘The best ride there is’. Ruim 46.000 motorrijders zullen dat beamen.

Lees hier alles over de droomreis Italië

Tourdata

13 – 20 mei 2023
3 – 10 juni 2023
14 – 21 oktober 2023

Mike Woltering, Edelweiss-tourguide, over Droomreis Italië

Van Bologna naar Rome, binnendoor en meestal onverhard.’ Mike Woltering moet glimlachen als ik ’m vraag naar de bijzonderheid van zijn toer door bergachtig Italië. Mike heeft het in eerste instantie niet eens over het lekkere eten, uitstekende wijnen of fantastische landschappen. Voor hem zijn de zogenaamde ‘strade bianchi’ – onverharde, witte wegen – de hoge cultuur van Italië. Natuurlijk rij je op zo’n dag inspannend motorrijden langs bouwwerken uit de Romeinse tijd en gebouwen uit de Renaissance. ‘Maar de essentie van de “Centre of Italy Unpaved-tour” zijn toch de wegen. Italië heeft wat dat betreft echt iets unieks te bieden. En omdat de Apenijnen bijna als een ruggengraat van noord naar zuid in Italië liggen, rijden we ook meestal in de bergen.’ Maar is de afstand Bologna – Rome dan genoeg om acht motordagen mee te vullen? ‘Wat denk je zelf, als je een hele dag met je motor hebt gestoeid? Dan gaat het niet om de afgelegde afstand, maar om een goed bed in een goed hotel. En natuurlijk een koud biertje! Ik verzeker je dat je op zo’n dag niets tekortkomt.’ Moet je dan niet over een ijzeren conditie beschikken om deze toer te kunnen rijden? ‘Nee joh, de strade bianchi zijn niet Dakar. Als je op onverharde wegen een beetje met je motor overweg kunt, komt het geheid goed. Ik zorg ervoor dat er tijdens een motordag ook nog iets te zien valt. En te eten. Per slot van rekening rij je wel in Italië, het land van melk en honing. Dat wil je niet alleen vanuit het zadel beleven, ook het mondgevoel wordt op een heerlijke manier geprikkeld. Neem dat maar van mij aan.’

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

1 Reactie

 1. Vraag en Opmerking: “Droomreis Italië”
  Beste MotorNL redactie,

  Ik zie in uw bericht van dinsdag 13 december een motorrit die mij aanspreekt, echter klopt het dat Edelweiss Bike Travel voor deze 7 daagse rit via de Apennijnen van Bologna naar Rome ruim 4.300 euro per persoon vraagt??
  Het lijkt ons een bizarre ongelooflijk hoge vraagprijs daarom toch maar een vraag vanwaar dit zoveel moet kosten. Of klopt de vraagprijs soms niet?
  Zelf heb ik dit jaar in augustus een motorrit vanuit Nederland, via de Dolomieten richting Venetië en daarna via Kroatië, Slovenië, Hongarije, Tsjechië en via Duitsland weer naar huis gereden. Het was een prachtige 8 daagse rit op mijn eigen motor en kostte mij nog geen 1.000 euro all incl. 3.750 kilometer en ook incl de brandstof voor mijn BMW GS.
  Niet in hotels maar tijdens deze rit was het heerlijk weer en heb ik besloten om te gaan motorkamperen. Nou is overnachten in een tent natuurlijk goedkoper dan in Hotels maar een verschil van circa 3.500 euro 🤔. Dat is toch niet leuk meer. Misschien kan u of Edelweiss Bike Travel mij dit buitensporige prijsniveau van 4.300 euro pp uitleggen?

  Met vriendelijke groet
  Dirk Geerligs (vrrroem.verpleging.02@icloud.com)

Reacties zijn gesloten.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen