zondag 19 mei 2024

Droomreis Patagonië: naar het einde van de wereld

Droom je ervan om naar ongerepte plekken in Argentinië en Chili te reizen, waar je je kunt vergapen aan de schoonheid van nationale parken, bergen, meren en gletsjers en waar je een diepe indruk krijgt van het leven en de cultuur van de gauchos? Ga dan met Edelweiss-tourguide Marc Adamiak mee op motoravontuur in Patagonië! Je start in het stadje Osorno, in het zuiden van Chili. Je rijdt vervolgens naar het noorden, waar je een snelle stop maakt in Pucón aan het meer van Villarrica. En dan passeer je de grens van Argentinië.

Door het prachtige merengebied baan je je een weg naar San Martín de los Andes. Dat is werkelijk een prachtige plaats. Over de lange Ruta 40 rijden we naar het zuiden en bereiken uiteindelijk El Bolsón. Dat is de hippiestad van Argentinië. Je volgende bestemming is het kleine bergdorp Futaleufú, net over de grens met Chili, waar wereldberoemde hoogtepunten zoals de gletsjer Perito Mureno bij El Calafate of het nationale park Torres des Paine op je wacht. Vergeet niet voldoende geheugenkaarten voor je camera mee te nemen, want het is gewoon uniek en adembenemend wat moeder Aarde je hier te bieden heeft. Na de oversteek van de Straat van Magellan kom je aan land in het magische Terra del Fuego, Vuurland. Hier maak je een rit door afgelegen en echt ongerepte gebieden voordat je eindelijk het einde van de wereld bereikt, Ushuaia. Het was een lange rit, die je je hele leven nooit meer zult vergeten. Daar durf ik mijn BMW onder te verwedden.

Lees hier meer over droomreis Patagonië.

Tourdatum

13 november tot 3 december 2022

Over Edelweiss Bike Travel

Sinds 1980 organiseert Edelweiss Bike Travel motorreizen in stijl. De reizen staan synoniem voor kwaliteit, betrouwbaarheid, deskundigheid en know-how. Niet voor niets hanteren ze het motto ‘The best ride there is’. Ruim 46.000 motorrijders zullen dat beamen.

Lees hier alles over Patagonië.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen