Drukste World Ducati Week ooit

Vanaf 1998 kleurt het Misano World Circuit om het jaar rood. Dan komen duizenden Ducatistinaar het circuit in het noorden van Toscane.

De liefde voor de motoren uit Borgo Panigale reikt ver. Van over de hele wereld vertrokken Ducatisti richting Misano, om daar een week lang hun rode Baäl uit Bologna te vereren. 92.000 motorrijders werden er geteld. Het was de drukstbezochte Word Ducati Week ooit. En Ducati-baas Claudio Domincali liet zich deze desmodromische orgie zeker welgevallen. Overigens viel de 10e editie van de WDW tegelijk met het 25 jarig jubileum van de Ducati Monster.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?