zaterdag 24 februari 2024

Ducati Diavel voor Bentley: vakmanschap en prestaties verenigd in een exclusieve motorfiets

Ducati en Bentley kondigen samen een nieuwe motorfiets in beperkte oplage aan die het beste van beide merken viert: de Ducati Diavel voor Bentley. Het project is ontstaan uit de samenwerking tussen de twee fabrikanten en verbindt Ducati en Bentley met een visie op prestaties, vakmanschap en exclusiviteit. Het resultaat is een opvallende synthese van technologie, stijl en prestaties die liefhebbers doet dromen. De fiets werd aan het publiek onthuld tijdens een evenement in Miami Beach, in de context van de Art Basel-week.

Op basis van de Diavel V4 heeft Ducati stijlkenmerken van de Bentley Batur geïntegreerd om een motorfiets te creëren die uniek is qua elegantie en design. De Diavel voor Bentley zal worden gemaakt in een genummerde serie van maximaal 500+50 exemplaren.

Het Centro Stile Ducati heeft in samenwerking met de ontwerpers van Bentley een nieuw ontwerp voor deze speciale motorfiets gemaakt, geïnspireerd op de Batur. De kleur Scarab Green, afkomstig uit het Bentley Mulliner-palet, wordt overal in de kuipdelen gebruikt.

De technische componenten van de Diavel V4 zijn herzien met behoud van de beslissende en agressieve lijnen. De gesmede velgen, ontworpen en gemaakt voor deze motorfiets, doen denken aan de vormen van de auto en zijn gespoten in Dark Titanium Satin.

Verschillende elementen van de Diavel voor Bentley weerspiegelen de kenmerken van de Batur, zoals de zijdelingse luchtinlaten, de driehoekige elementen achteraan en de voorspatbord, kuip en tank.

De Diavel voor Bentley bevat hoogwaardig koolstofvezel voor verschillende carrosserieonderdelen. (spatborden, koplampafdekking, motor-, uitlaat- en radiateurafdekkingen, radiateurkappen, zijpanelen, staartstuk)

Het zadel is geïnspireerd op het interieur van de auto en is met precisie vervaardigd. De dubbele uitlaat is opnieuw ontworpen om te harmoniseren met de verfijnde lijnen van de motorfiets.

Naast de 500 Diavel for Bentley exemplaren biedt Ducati ook een serie van slechts 50 exemplaren aan, genaamd Diavel for Bentley Mulliner. De 50 Diavel for Bentley Mulliners zullen exclusief beschikbaar zijn voor Bentley-klanten, die door directe samenwerking met de ontwerpers van de Centro Stile Ducati hun Diavel voor Bentley Mulliner kunnen configureren met verschillende kleuren voor het zadel, de voorremklauwen en koolstofvezel onderdelen en velgen. Ook voor de carrosseriedelen kunnen ze dezelfde kleur als hun auto kiezen, of een van de onderdelen uit het exclusieve palet geselecteerd door de ontwerpers van het bedrijf Crewe.

De Diavel voor Bentley wordt geleverd met een certificaat van echtheid, een passagierszadel en een motorhoes. De naam van het model en het productienummer van de eenheid zijn gegraveerd op een plaatje in de carbon afdekkap aan de rechterkant van de motorfiets.

De samenwerking tussen de twee fabrikanten heeft ook geleid tot de creatie van een Capsule Collection, waarmee klanten hun look kunnen compleet maken met een jethelm en een technisch jack in een limited edition.

De Diavel voor Bentley beschikt over de 1.158 cc V4 Granturismo-motor, een centraal element van zijn ontwerp. De motor is krachtig, rijk aan koppel maar ook extreem licht en compact. De uitlaat heeft een karakteristiek timbre.

  • Bold inspireert Bold: een genummerde en gelimiteerde oplage van 500 exemplaren, geïnspireerd op de Bentley Batur en gebouwd op de technische basis van de Diavel V4
  • Ducati Diavel voor Bentley Mulliner: een gelimiteerde en genummerde serie van 50 extra exemplaren, gereserveerd voor Bentley-klanten die de kans krijgen om de motorfiets nog unieker te maken
  • Gekenmerkt door een compleet nieuw ontwerp, unieke en verfijnde componenten en een speciale speciale kleurstelling
  • Ducati Diavel voor Bentley vertegenwoordigt de eerste samenwerking tussen de twee merken
Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen