13 C
Nederland
vrijdag 12 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

TT-Winnaar Pecco Bagnaia betrokken bij ongeluk onder invloed

De Ducati MotoGP coureur en racewinnaar Francesco Bagnaia is na een auto-ongeluk op Ibiza getest op een te hoog alcoholpercentage in zijn bloed.

Bagnaia was op een feestje met vrienden in Ibiza, en vertrok rond 03:00. Bij een rotonde crashte hij met zijn auto in een greppel. Toen de politie arriveerde, onderging hij een blaastest, waarvoor hij volgens de Ibizaanse krant Periodico de Ibiza y Formentera niet slaagde met een score van 0,87.

De wettelijke limiet bij een blaastest in Spanje is 0,5, dus de overtreding hier door Bagnaia was geenszins een kleine inschattingsfout.

Bagnaia heeft gisteren (5 juli 2022) op de sociale media een verklaring afgelegd, die als volgt luidt:

“Gisteravond was ik met mijn vrienden op Ibiza voor een feestje tijdens deze pauze van de MotoGP. We vierden en proostten samen op mijn overwinning tijdens de GP van Nederland.”

“Toen ik om 3 uur ’s nachts de discotheek verliet, stond ik voor een rotonde toen ik met de voorwielen in een greppel belandde zonder andere voertuigen of mensen te betrekken. Uit de alcoholtest van de politie bleek echter dat het alcoholgehalte in het bloed hoger was dan wat volgens de Spaanse wet is toegestaan.”

“Het spijt me voor wat er is gebeurd; ik ben praktisch een niet-drinker, en het was een ernstige onvoorzichtigheid die niet had mogen gebeuren. Ik bied iedereen mijn excuses aan en ik kan u verzekeren dat ik mijn lesje geleerd heb. Ga nooit achter het stuur zitten na het drinken van alcohol. Dank u.”

Het is nog onduidelijk welke straf Bagnaia van de Spaanse autoriteiten zal krijgen, maar het hoeft geen betoog dat de situatie enigszins gênant is voor een coureur die na zijn overwinning in de Dutch TT sprak over hoe hij racet met “waarden,” en hoe winnen met waarden “mooier is”.

Bart Verhoeven
Bart Verhoeven is al jarenlang actief in de motorbranche als redacteur, presentator en videoproducent. Voor merken als MotorXperience, Motorklik, Promotor, MOTO73 en nu Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen