donderdag 22 februari 2024

Worden Ducati Panigale V4 SP2 en R onthuld op Ducati World Première 2022?

Na de 6e aflevering gewijd aan de Desert X, gaat de Ducati World Première 2022 door. Tussen nu en eind maart staan er nog drie onthullingen voor evenveel modellen op de rol. De eerste is gepland voor donderdag 17 februari. Wat kunnen we verwachten? Er zijn al enkele aanwijzingen…

De Ducati World Première 2022 begon in juli afgelopen jaar met een aflevering gewijd aan de Panigale V2 Bayliss Anniversary en werd vervolgens voortgezet met de presentatie van de Multistrada V2, Scrambler 1100 Tribute Pro, Multistrada V4 Pikes Peak, Streetfighter V2, Panigale V4 en Desert X. Ook de komende weken wordt  de Ducati World Première 2022 voortgezet met de presentatie van nog eens drie nieuwe modellen. De volgende aflevering van de reeks, de 7e, vindt plaats op 17 februari, op de voet gevolgd door de 8e, die gepland is voor 3 maart, en tenslotte de 9e aflevering op 10 maart. Wat kunnen we verwachten? Dat is moeilijk om precies te zeggen: Ducati is, zoals altijd, nogal understated gebleven, maar er zijn online wel wat aanwijzingen opgedoken die iets onthullen…

Zeldzame Rau Kawasaki GPZ1100 onder de hamer

Nieuwe Ducati Panigale V4?

Twee nieuwe versies van de Panigale zijn verschenen op de Ducati-website, op de pagina gewijd aan het downloaden van gebruikershandleidingen: SP2 en V4 R 2022. Op de pagina’s van Ducati Austria zijn daarentegen tabellen verschenen met vergelijkingen tussen de verschillende modellen. Hier tussen staat de V4 SP2, die 215,5 pk heeft, Brembo Stylema R remklauwen, een droge koppeling, 5-spaaks split carbon wielen, een geborsteld aluminium brandstoftank, elektronische vering en verschillende carbon onderdelen heeft. De twee Panigale-motoren zullen in ten minste één van de drie evenementen worden gepresenteerd. Het valt nog te bezien wat er nog meer wordt aangeboden. Sommigen bronnen voorspellen de presentatie van de elektrische motorfiets voor de MotoE, waarvoor Ducati vanaf volgend jaar de enige leverancier zal zijn.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen