vrijdag 19 april 2024

Duitsland: 300.000 euro voor aanschaf volumeschermen

Het Ministerie van Verkeer van de Duitse deelstaat Nedersaksen wil 300.000 euro beschikbaar stellen om lokale overheden te ondersteunen bij de aanschaf van volumeschermen. Tot 60 procent van de aankoopkosten moet met het geld worden gesubsidieerd.

De mobiele apparaten kunnen worden opgesteld langs routes met een geluidsprobleem om de aandacht van de weggebruikers te vestigen op een meer attente en stillere rijstijl. Dat is voor zover de theorie wordt verdoezeld, want in de praktijk gaat het niet om weggebruikers in het algemeen, maar om motorrijders en motorlawaai.

Documentaire over motorfietslawaai in Duitsland

‘Motorrijden is een geweldige hobby, die ook in Nedersaksen veel liefhebbers heeft. Het gaat dus niet om het motorrijden minder aantrekkelijk te maken, maar om mensen bewust te maken van het belang van een attente omgang met elkaar. Veel motorrijders zijn zich niet bewust van het lawaai van hun machines en de daaruit voortvloeiende hinder voor de mensen om hen heen. Wij hopen dan ook dat het gebruik van de displays het bewustzijn van de motorrijders zal verhogen’, aldus minister van Vervoer Bernd Althusmann.

Met de ‘geluidsschermen’ wil de Nedersaksen bewust niet op verboden inzetten. Het doel is het publiek bewust te maken van het geluidsniveau en gehoopt wordt dat motorrijders dan meer rekening zullen houden met omwonenden en medeweggebruikers.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen