Duitsland: maximum snelheid voor motorrijders

Nordrhein-Westfalen – als je tussen Arnhem en pak ‘m beet Venlo de grens passeert, rij je deze bondsstaat binnen – bakt het heerlijk bruin. Een snelheidslimiet instellen is niet ongewoon, maar doe je dat alleen voor motorrijders is dat best vreemd. Toch is dat het geval op de Hilgenerstrasse tussen Wermelskirchen-Dabringhausen en Burscheid-Hilgen geldt nu een maximum snelheid van 50 km/u, rij je terug dan mag je 60 km/u. Deze maximum snelheid geldt alleen voor motorrijders. Met de auto mag je er 100 km/u. Hoe zit dat?

Als je de weg ziet liggen op Google Maps snap je meteen waarom de Hilgenerstrasse populair is bij motorrijders. Er zitten lekkere, lange bochten in, maar ook haakse bochten en een ruime bocht waaraan geen einde lijkt te komen. Dan klinkt als snel het bekende liedje: motorongevallen in combinatie met geluidsoverlast.

Op motorvakantie naar het buitenland? Hoe zit dat?

Nu heeft de plaatselijke overheid wel geprobeerd het traject veiliger en stiller te maken. Maar dat is niet gelukt. Zowel overlast door als ongevallen met motorrijders namen niet af. Dus bleef voor de lokale bestuurders maar een mogelijkheid over: een maximum snelheid voor motorrijders.

Of deze maatregel soelaas biedt, is natuurlijk zeer de vraag. Omdat auto’s wel 100 km/u mogen ontstaan er snelheidsverschillen met motorrijders die tot hachelijke situaties kunnen leiden. De Duitse motorrijdersvereniging is dan ook in de pen geklommen om kritiek te leveren. Hierover is vast het laatste ei nog niet gelegd.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?