donderdag 28 maart 2024

Dutch Masters of Motocross Harfsen verplaatst naar 1 mei

Vanwege een verschuiving op de MXGP-kalender wordt de wedstrijd in Harfsen in het Dutch Masters of Motocross-kampioenschap van zondag 8 mei een week naar voren gehaald. De nieuwe datum voor het evenement is zondag 1 mei.

Zoals eerder bekend werd is deze verschuiving nodig vanwege een aangepaste MXGP-kalender. Door de Russische invasie van Oekraïne en de internationale sancties die daardoor aan Rusland zijn opgelegd, zal de MXGP van Rusland op 1 mei in Orlyonok niet doorgaan. Het vervangende evenement voor deze GP is een week later, op 8 mei, gepland in het Italiaanse Maggiora.

MotoGP Indonesië: Miguel Oliveira: regenmeester!

Aangezien de wedstrijden van de Dutch Masters georganiseerd worden om juist de internationale toppers die in de WK’s meerijden naar Nederland te halen voor mooie races, moest de organisatie op zoek naar een oplossing. Mede dankzij de flexibiliteit van organiserende club MC Hamac was een oplossing gelukkig gauw gevonden: de DMoMX-wedstrijd zal een week naar voren worden gehaald naar zondag 1 mei.

De herziene kalender ziet er daarom nu als volgt uit:

13 maart 2022 – Arnhem
18 april 2022 – Oldebroek (Tweede Paasdag)
1 mei 2022 – Harfsen
22 mei 2022 – Oss
18 juni 2022 – Rhenen

In Oldebroek en Rhenen rijdt de 85cc-klasse niet. Dit vanwege EMX-wedstrijden op of rond dezelfde data. Vanwege de EK jeugdwedstrijd in Lommel op 30 april en 1 mei, zal het ook op de nieuwe datum in Harfsen niet mogelijk zijn om de 85cc in actie te laten komen. Omdat er hierdoor slechts twee wedstrijden voor deze klasse over zouden blijven op de DMoMX-kalender, gaat de KNMV op zoek naar een passende oplossing voor de rijders uit deze klasse. Hierover zullen wij op een later moment communiceren.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen