Een op de vier verkochte superbikes was een Ducati Panigale

Ducati heeft in 2018 meer dan 50.000 motoren verkocht: 53.004 motoren werden naar klanten wereldwijd verscheept.

De Panigale-familie neemt hiervan een redelijk deel voor z’n rekening, namelijk 9.700 panigales (70% meer dan in 2017). Daarmee staat Ducati stevig aan de top van het superbike-segment met een marktaandeel van meer dan 26%.

Van de nieuw geïntroduceerde en alom geprezen V4 werden in het eerste jaar al 6.100 stuks wereldwijd verkocht.

Net zo succesvol was de Multistrada-serie, die in 2018 11.829 verkochte motoren scoorde. Door de toevoeging van de nieuwe Multistrada 1260 en 1260S, steeg de verkoop steeg met 25% (ten opzichte van 2017), naar 6.569 verkochte motoren.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?