maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Eerder flitsen boven 130

Weggebruikers die harder rijden dan de maximumsnelheid van 130 kilometer per uur worden eerder beboet dan boven andere maximumsnelheden. Een PVV-motie om dat kabinetsplan terug te draaien, haalde het dinsdag niet. PVV'er Léon de Jong vroeg in die motie de zogenoemde flitsmarge voor 130 kilometer per uur niet te verlagen.

Het kabinet wil hardrijders boven 130 kilometer per uur eerder een boete geven, want in de huidige systematiek zou pas een boete volgen bij 139 kilometer per uur. Dat komt door de flitsmarge, waardoor bijvoorbeeld meetfouten worden ondervangen. Boven de 130 kilometer vindt de regering de marge te ruim uitvallen en de verantwoordelijk bewindslieden willen daarom een boete vanaf 136 kilometer.

De Jong weet dat bestuurders massaal op de rem trappen bij flitscontroles. Hij is bang dat dit verschijnsel zich vaker gaat voordoen bij het verlagen van de flitsmarge. Hij denkt dat zo de verkeersveiligheid in gevaar komt.

Bron: De Telegraaf
Foto: ANP

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Vorig artikelOh nee!
Volgend artikelSuperquadro nader bekeken

Gerelateerde artikelen