Eerder flitsen boven 130

Weggebruikers die harder rijden dan de maximumsnelheid van 130 kilometer per uur worden eerder beboet dan boven andere maximumsnelheden. Een PVV-motie om dat kabinetsplan terug te draaien, haalde het dinsdag niet. PVV'er Léon de Jong vroeg in die motie de zogenoemde flitsmarge voor 130 kilometer per uur niet te verlagen.

Het kabinet wil hardrijders boven 130 kilometer per uur eerder een boete geven, want in de huidige systematiek zou pas een boete volgen bij 139 kilometer per uur. Dat komt door de flitsmarge, waardoor bijvoorbeeld meetfouten worden ondervangen. Boven de 130 kilometer vindt de regering de marge te ruim uitvallen en de verantwoordelijk bewindslieden willen daarom een boete vanaf 136 kilometer.

De Jong weet dat bestuurders massaal op de rem trappen bij flitscontroles. Hij is bang dat dit verschijnsel zich vaker gaat voordoen bij het verlagen van de flitsmarge. Hij denkt dat zo de verkeersveiligheid in gevaar komt.

Bron: De Telegraaf
Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.