EICMA: Kymco SuperNEX

‘Kymco? Die maken toch maxiscooters?’ Een statement dat vaak uitgesproken zal worden bij het zien van de SuperNEX, Kymco’s eerste elektrische superbike.

Even slikken hoor. Want wat een machine is die SuperNEX! Heel veel informatie hebben we nog niet. Wat we wel weten is dat de topsnelheid rond de 250 km/u ligt, hij zes versnellingen heeft en enorm veel elektronische hulpsystemen. Launch control, rijmodi en een systeem dat het stuiteren van het achterwiel – bij Marquez-achtige remacties – tegengaat. Verder zit er een quickshifter op, komen de remmen van Brembo en lijkt de vering bij Öhlins weg te komen.

Meest interessante onderdeel is misschien wel het systeem dat Kymco ‘actieve akoestische motor’ noemt. Dit zorgt ervoor dat je bij iedere snelheid een bijbehorend ‘motorgeluid’ hebt. Erg benieuwd hoe dat moet klinken op een anders geruisloze elektrische motorfiets. 

Foto: Kymco

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.