13 C
Nederland
zaterdag 24 september 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Einde aan ‘eiersnijderwegafscheiding’ in Noord-Ierland

Een belangrijke dag voor de verkeersveiligheid in Noord-Ierland, nu de Motorcycle Action Group NI (MAG) na een vergadering met het ministerie van Infrastructuur bevestigt dat er een einde komt aan het gebruik van staalkabels om de weghelften af te scheiden. Een positief resultaat voor motorrijders in Noord-Ierland, maar het kan ook een effect hebben op het gebruik van deze ‘eiersnijders’ in de rest van het Verenigd Koninkrijk. Al in juli 2020 werd er gemeld dat staalkabelbarrières erkend werden als een gevaar voor motorrijders. Het heeft dus even geduurd voordat er iets veranderde.

Leven motorrijder gered door Apple Watch

Trage vervangingsoperatie

De besprekingen over de vervanging van de staalkabels gingen in 2020 en 2021 gewoon door. In januari 2021 werden de voorschriften voor vangrails in de middenberm gewijzigd. In de middenbermen moesten vangrails worden geplaatst met een levensduur van ongeveer 50 jaar. Verder zullen alle draadgebonden barrières die wegens schade of ouderdom moeten worden vervangen, ook worden vervangen door vangrails. Dat betekent dat de vervangingsoperatie van de budgetvriendelijke eiersnijders zal traag zal verlopen.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen