Einde aan ‘eiersnijderwegafscheiding’ in Noord-Ierland

Een belangrijke dag voor de verkeersveiligheid in Noord-Ierland, nu de Motorcycle Action Group NI (MAG) na een vergadering met het ministerie van Infrastructuur bevestigt dat er een einde komt aan het gebruik van staalkabels om de weghelften af te scheiden. Een positief resultaat voor motorrijders in Noord-Ierland, maar het kan ook een effect hebben op het gebruik van deze ‘eiersnijders’ in de rest van het Verenigd Koninkrijk. Al in juli 2020 werd er gemeld dat staalkabelbarrières erkend werden als een gevaar voor motorrijders. Het heeft dus even geduurd voordat er iets veranderde.

Leven motorrijder gered door Apple Watch

Trage vervangingsoperatie

De besprekingen over de vervanging van de staalkabels gingen in 2020 en 2021 gewoon door. In januari 2021 werden de voorschriften voor vangrails in de middenberm gewijzigd. In de middenbermen moesten vangrails worden geplaatst met een levensduur van ongeveer 50 jaar. Verder zullen alle draadgebonden barrières die wegens schade of ouderdom moeten worden vervangen, ook worden vervangen door vangrails. Dat betekent dat de vervangingsoperatie van de budgetvriendelijke eiersnijders zal traag zal verlopen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?