donderdag 28 maart 2024

Elektrische Harley-Davidson krijgt naam

Harley-Davidson gaat op de elektrische toer. Dat is niets nieuws, want Harley kwam in de zomer van 2014 al met de Livewire, maar pas begin dit jaar kwam naar buiten dat een productiemodel aanstaande is. Uit patentformulieren kunnen we nu een naam opmaken.

Revelation; zo gaat het project heten. Of de daadwerkelijke motor of motoren onder die naam de straat op zullen gaan is maar de vraag, maar HD lijkt het als overkoepelende noemer te willen gebruiken voor hun elektrische tweewielers. Revelation betekent ‘openbaring’, waarmee het merk uit Milwaukee wellicht de openbaring wil bieden voor de elektrosceptische motorrijder. Zeker aangezien Harley-Davidson van oudsher een vrij conservatief merk is, zou het dan ook een hele openbaring zijn. Wat dat betreft een prima gekozen naam.

Er is een maar…
Als je er even vanuit gaat dat een aantal zeer gekwalificeerde lui over het noemen van motoren gaat, dan kun je er ook donder op zeggen dat men niet zomaar wat Scrabble-tegeltjes tegen de muur gegooid heeft en voilà, daar lag plots Revelation! Een religieuze tussenkomst zou men maar wat graag omarmen, maar dat betekent dat men het aan de toeval over moet laten of Revelation in het Zuid-Srilankaans toch iets heel schunnigs betekent. In het thuisland van de ‘lawsuits’ laat men zoiets niet aan het lot over, maar die religieuze tussenkomst klinkt toch plots vrij logisch…

Revelation is namelijk ook een boek in de Bijbel. Het boek Revelation – heet bij ons dan ook Openbaring, maar pas bij de Griekse naam zal het gros van het publiek echt wakker worden, want het gaat hier om het boek Apocalyps; de totstandkoming van het einde der dagen. 

Kort om, wil Harley-Davidson hiermee de openbaring van het elektrisch motorrijden afkondigen of hebben we hier toch te maken met het einde van de wereld? We wachten in spanning af!

Foto: Harley-Davidson

 

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen