Er wordt zout gestrooid!

Oververhit asfalt leidt op vele plekken in het land tot overlast. Vooral nieuwe asfaltlagen geven problemen. In de strijd daartegen hebben vele gemeenten reeds strooiwagens laten rijden. Vaak strooien zij zand of grit, maar in sommige gevallen wordt er ook zout gebruikt.

Zoals in de gemeente De Wolden: ‘Om het plakken tegen te gaan wordt pekelwater gesproeid. Het water geeft een verkoelende werking en de aanwezigheid van zout zorgt ervoor dat de bitumen in het wegdek dood slaat.’ De gemeente Bolsward verklaart het als volgt: ‘Als de temperatuur te hoog oploopt, bestaat de kans dat de steenlaag te diep in de teer wordt gedrukt. Dat kan zorgen voor gladheid. Met het zout wordt dat tegengegaan.’

Kortom; het is hartje zomer, maar her en der kan er werkelijk waar zout liggen. Of dat beter is dan zand of grit? Voor ons, motorrijders, is het eigenlijk allemaal waardeloos…

Foto: ANP

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.