vrijdag 19 april 2024

Er wordt zout gestrooid!

Oververhit asfalt leidt op vele plekken in het land tot overlast. Vooral nieuwe asfaltlagen geven problemen. In de strijd daartegen hebben vele gemeenten reeds strooiwagens laten rijden. Vaak strooien zij zand of grit, maar in sommige gevallen wordt er ook zout gebruikt.

Zoals in de gemeente De Wolden: ‘Om het plakken tegen te gaan wordt pekelwater gesproeid. Het water geeft een verkoelende werking en de aanwezigheid van zout zorgt ervoor dat de bitumen in het wegdek dood slaat.’ De gemeente Bolsward verklaart het als volgt: ‘Als de temperatuur te hoog oploopt, bestaat de kans dat de steenlaag te diep in de teer wordt gedrukt. Dat kan zorgen voor gladheid. Met het zout wordt dat tegengegaan.’

Kortom; het is hartje zomer, maar her en der kan er werkelijk waar zout liggen. Of dat beter is dan zand of grit? Voor ons, motorrijders, is het eigenlijk allemaal waardeloos…

Foto: ANP

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen