zaterdag 2 december 2023

Erik Buell komt terug!

Gebrek aan enthousiasme of innovatief inzicht kun je Erik Buell niet ontkennen en hoewel tot nog toe al zijn projecten (Buell, EBR) het leven hebben gelaten, is wat hij maakt supergaaf en gun je hem ook echt meer succes dan wat hij tot nog toe heeft gehad. Hopelijk is drie keer scheepsrecht, want hij gaat nu elektrisch en het ziet er veelbelovend uit.

SAMENWERKING
Erik Buell heeft de handenineengeslagen met twee andere visionairs en dat zijn niet de minste. De eerste is F-X Terry, hoofd van het New Yorkse Vanguard Motorcycles en de tweede is Frédéric Vasseur, oprichter van Spark Racing Technologie en bouwer van Formula-E elektrische raceauto’s.
Gedrieën gaan ze van start onder de naam VanguardSpark, hetgeen wel aangeeft wie de centen inleggen.

PAPIER EN PATENTEN
Vooralsnog blijft het bij modellen op papier, maar de aanvraag van vier patenten lijkt erop te duiden dat er toch wel serieus gewerkt wordt aan iets innovatiefs en geruchten gaan dat we deze zomer al mogen kennismaken met de prototypes.

TWEE MODELLEN
Vooralsnog gaat het om twee modellen, waarvan er eentje echt interessant is voor motorrijders. De eerste is namelijk een opgevoerde elektrische fiets genaamd Speedbike, zeg maar het Berini eitje 2.0.
Het voor ons interessante model is de Commuter, een elektrische motorfiets met een actieradius van meer dan 150 km. Het is geen supersportief of superluxe model, de naam zegt het al; deze motorfiets is vooral bedoeld voor stadsgebruik en dat is goed, want door te mikken op een groot publiek heb je direct al een groot potentieel marktaandeel.
Wat uit de schets op te maken lijkt is dat het gaat om een waarschijnlijk koolstofvezel monocoque frame rondom een set accu’s en een elektrische naafmotor in het achterwiel.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen

MIS NIETS MEER
SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF
Krijg als eerste alle nieuwsupdates en exclusieve artikelen direct in je inbox..
INSCHRIJVEN
Probeer het maar, je kunt altijd opzeggen onderaan een mailing.
close-link
KRIJG ALS EERSTE ALLE NIEUWSUPDATES. SCHRIJF JE NU IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF.
INSCHRIJVEN
close-image