Erzberg Rodeo vanuit het zadel

Het is één van de zwaarste endurowedstrijden ter wereld, vergelijkbaar met die zotte Romaniacs. De Erzberg Rodeo werd dit jaar voor de vijfentwintigste maal georganiseerd in een Oostenrijkse groeve die de bijnaam  ‘De IJzeren Gigant’ draagt. Vier dagen lang vol gas om je maar te mogen kwalificeren voor de laatste dag. Dan wordt namelijk de Red Bull Hare Scramble verreden, waar slechts 500 van de in totaal 1700 deelnemers aan kunnen meedoen. Tijdens die wedstrijd rijden amateurs als wel professionele endurorijders, motocrossers en trialrijders tegen elkaar. Hoe moeilijk dat is? Nou, de amateurs gaan er bij de start eigenlijk al vanuit dat ze maar vier of vijf van de checkpoint zullen gaan halen – Van de 27. Zo moeilijk dus..

Maar dat zelfs zo’n wedstrijd makkelijk kan lijken bewijst Graham Jarvis. De Brit wist dit jaar voor de vijfde keer de winst te pakken en filmde die hele tweeënhalf uur durende strijd met zijn helmcamera. De beelden? Die zie je hieronder! Let op: al snel zit de camera vol modder, vanaf 3 minuut 35 is er weer onbelemmerd zicht.

Foto: ©Philip Platzer/Red Bull Content Pool

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.