Film: When the Road Ends – Lost in the Pacific

Op het cover van het boek ‘When the Road Ends’ had net zo goed ‘Het verhaal van een ongelooflijke reis’ kunnen staan. Het boek kwam voor het eerst uit in 2015 en vertelt het verhaal van Dylan Wickrama’s solo motorreis. Nu is er een film van gemaakt.

In het kort is het verhaal van het boek wat Dylan deed toen hij de Darien Gap bereikte, dat beruchte stuk vrijwel ondoordringbare, bergachtige jungle tussen Panama en Colombia. De meeste overlanders vervoeren hun motorfiets per container, jacht of vliegtuig over deze barrière. Elk van deze opties kan op zichzelf al een uitdaging zijn. Maar Dylan Wickrama is een man die obstakels door een andere lens ziet dan de meesten van ons.

BMW GS als buitenbvoordmotor

In plaats van dit deel van zijn reis als een hindernis te zien, zag hij het als een avontuur. En dat deed hij met de hulp van anderen die hij onderweg heeft ontmoet, door gebruik te maken van zijn vaardigheden en oplossingsvermogen. Dus ontwierp hij een vlot dat werd aangedreven door een schroef die met een as was verbonden met zijn motorfiets. Zijn plan was om op zijn vlot van oliedrums en bamboe de kust van de Stille Oceaan te volgen, met een stukje zeil om de aangepaste buitenboordmotor van zijn BMW GS te ondersteunen.

De film stelt het boek op geen enkele manier teleur. Er zijn prachtige beelden, en de verhalen die verteld worden zullen je stemming doen switchen van huivering tot ongeloof. Van hartverscheurende momenten tot humor die je laat brullen. Er zitten ook een paar juweeltjes in het verhaal verweven.

Het verhaal wordt verteld door Dylan en zijn vrouw Martina. Met de ondersteuning van zeer goed gekozen muziek, is dit een absoluut aangrijpende film. Koop ‘m. Je zult er geen spijt van krijgen. Het is een van die films die je zeker zult herhalen.

When the Road Ends – Lost in the Pacific: Een film van Dylan Wickrama
Distributie en productie: Ride2Explore
Beschikbaar op: Journeyman.tv/film/7775| iTunes | GooglePlay | Amazon Video (in Engels, Duits, Frans, Italiaans, Spaans en Japans)
Prijs: Huren $5 | Kopen $8.50

Ride2Explore.com

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?