vrijdag 3 februari 2023

FIM-dokters volop in strijd tegen corona

De FIM, de Fédération Internationale de Motocyclisme, krijgt nog weleens de wind van voren. En met regelmaat is dat ook nog eens terecht. Maar pas in crisis leer je iemand of een instantie pas echt kennen en dat is nu ook het geval.

Ruim twintig FIM-dokters hebben zich in hun thuisland namelijk in de strijd tegen corona geworpen. Van Australië tot Zweden en van Puerto Rico tot Nederland werken ze als dokter of medisch specialist, bijvoorbeeld in ziekenhuizen of op de ambulance.

“Namens de FIM wil ik graag zeggen hoe trots ik ben op de reactie van de motorwereld”, verklaart FIM-president Jorge Viegas: “Van wereldberoemde coureurs tot onze eigen FIM-officials levert iedereen op zoveel verschillende manieren een bijdrage.”

Volgens de FIM verdienen de 22 dokters, waaronder de Nederlander Pieter-Paul Vermeulen, daarbij een speciaal woord van dank. “Omdat ze de frontlinie vormen in deze moeilijke tijd en zelf risico nemen om anderen te helpen.”

De FIM-dokters maken ook deel uit van de medische commissie van de motorbond, die kijkt naar hoe de regels in de motorsport aangepast moeten worden om weer op een veilige manier te kunnen racen. Daarbij wordt speciaal gekeken hoe de mogelijke impact op de gezondheidszorg in de landen in kwestie zoveel mogelijk te beperken.

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen