Gele spoorwegovergangen?

ProRail vindt een proef met de gele spoorwegovergang in Baarn dusdanig geslaagd, dat men gaat kijken of alle overgangen een kleurtje moeten krijgen. De kleur in kwestie: knalgeel.

Zonder overleg met buurtbewoners had ProRail de overgang geschilderd, waarna weggebruikers achteraf gevraagd werd wat ze ervan vonden. Eigenlijk iedereen gaf aan dat ze er niet per se van schrokken maar er wel alerter van werden; ze letten beter op – precies waar ProRail op uit was.

Motorrijders dan?
Wij – weggebruikers van het tweewielig soort – zijn door de bank genomen niet zo’n fan van zaken die op het wegdek aangebracht worden. Denk aan verdrijvingsvlakken en witte lijnen. Die worden immers dondersglad wanneer er een buitje valt.

Om die reden duikt de Motorrijders Actie Groep (MAG) er ook in of de gele verf niet afdoet aan de hoeveelheid grip. Nou zijn rails an sich al ondingen wanneer ze nat zijn en zal de motorrijder daar over het algemeen met extra voorzichtigheid overheen rijden, maar als nu het gehele kruisingsvlak van de spoorwegovergang een geelgekleurde ijsbaan zou worden…

Zowel ProRail als TNO – wat met het idee van de gele overgang kwam – kunnen op aardig wat pittige vragen rekenen.

Foto: ProRail

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.