Gelekt: eerste beelden van Kawasaki Z-H2

Het gebeurt niet vaak de beelden van een nieuwe Japanse motorfiets lekken. Zeker niet van een model als de nieuwe Kawasaki ZH2. Maar dat weerhoudt ons er niet van de snorharen te likken bij het zien van de gelekte beelden. De Kawasaki werd gefotografeerd tijdens een unboxing in een motorzaak. Dat bood een genodigde de onweerstaanbare mogelijkheid enkele details van de Z-H2 supercharged supernaked te fotograferen.

De kuip is geheel in lijn met het inmiddels bekende Sugomi-design. Het komt ook overeen met het silhouet dat we voorgeschoteld kregen in de laatste teaservideo. Optisch bestaat de kuip uit twee delen, wat vergelijkbaar is met huidige Z. Prominent op de voorzijde staat het ‘River’ beeld of in het Japans, de Kanji wat rivier betekent. De River wordt door Kawasaki Heavy Industries exclusief voorbehouden aan hun meest verfijnde en prestigieuze producten, zoals de H2-serie.

Ook toont het vooraanzicht twee radiale bedieningselementen voor de koppeling- en remremcilinder. Je kunt verwachten dat de remmerij in handen is van Brembo Stylema remklauwen. Het stuur heeft die typische achterwaartse vouw van de Z-serie, maar lijkt minder verhoogd. Wat op zich logisch is omdat je op zo’n supercharged motor toch nog meer voorover wilt zitten.

Het dashboard is duidelijk anders: ga uit van een TFT-display. Over de achterzijde valt op basis van de foto’s weinig te zeggen, behalve dat de modelnaam erop staat. Gelukkig hoeven we over dertien dagen niet meer zo te gissen.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Rijdt al heel lang motor. Is niet zo geïnteresseerd in de motor zelf, maar wel in wat-ie kan. Sterke voorkeur voor allroads, maar hypernakeds zijn ook niet te versmaden. En natuurlijk classics vanwege de techniek én de aaibaarheid. Rijdt zo'n 40.000 km per jaar. Heeft drie motoren, waarvan één woon-werk. Bezit zelf geen auto.

Misschien vind je dit ook interessant?