woensdag 7 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Geluid: Ducati V4-superbike

Het is bijna zover, want op 7 september presenteert Ducati haar gloednieuwe V4-superbike. Geen onlogische datum en ook de locatie ligt compleet voor de hand, want dat is het weekend van de MotoGP Grand Prix van Misano.

Ondanks dat het te boek staat als de Grand Prix van San Marino, ligt Misano toch echt een dik half uur van San Marino af. Kort door de bocht; het is gewoon Italië, en dus perfect voor Ducati om voor de ogen van alle snelle tweewielerliefhebbers van de Laars van Europa met een nieuwe Ducati superbike te komen.

Het zal dan ook niet verbazen dat het eerste bewegende beeld – in een tijd van 1080p en full-HD wel erg korrelig – én geluid van Ducati’s nieuwe V4-machine vanaf het circuit van Misano komt, waar Ducati maar wat graag test. Onze Belgische vrienden van MaxxMoto plaatsten de video deze week op Youtube en het maakt nieuwsgierig tot en met.
Twee uitvoeringen
Of we hier kijken naar de Ducati WK Superbikes-homologatiemachine of een straatversie, dat weten we niet. Wat we wel verwachten is dat de Panigale-opvolger er in zeker twee uitvoeringen komt, zoals ze al eerder deden. Het homologatiemodel zal braaf voldoen aan de 1000cc-beperking voor viercilinder in World Superbike-kampioenschap – zoals de Panigale R 1199cc heeft, het maximum voor tweepitters – en een straatversie met meer longinhoud om hem wat meer koppel onderin mee te kunnen geven voor straatrijden – zoals bij de 1299 dat nu doet.

We kunnen niet anders dan afwachten nu, maar we kunnen de nachtjes beginnen af te tellen. Zodra wij meer weten, weten jullie het ook!

Foto en video: Ducati en MaxxMoto

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen