Geluid: Ducati V4-superbike

Het is bijna zover, want op 7 september presenteert Ducati haar gloednieuwe V4-superbike. Geen onlogische datum en ook de locatie ligt compleet voor de hand, want dat is het weekend van de MotoGP Grand Prix van Misano.

Ondanks dat het te boek staat als de Grand Prix van San Marino, ligt Misano toch echt een dik half uur van San Marino af. Kort door de bocht; het is gewoon Italië, en dus perfect voor Ducati om voor de ogen van alle snelle tweewielerliefhebbers van de Laars van Europa met een nieuwe Ducati superbike te komen.

Het zal dan ook niet verbazen dat het eerste bewegende beeld – in een tijd van 1080p en full-HD wel erg korrelig – én geluid van Ducati’s nieuwe V4-machine vanaf het circuit van Misano komt, waar Ducati maar wat graag test. Onze Belgische vrienden van MaxxMoto plaatsten de video deze week op Youtube en het maakt nieuwsgierig tot en met.
Twee uitvoeringen
Of we hier kijken naar de Ducati WK Superbikes-homologatiemachine of een straatversie, dat weten we niet. Wat we wel verwachten is dat de Panigale-opvolger er in zeker twee uitvoeringen komt, zoals ze al eerder deden. Het homologatiemodel zal braaf voldoen aan de 1000cc-beperking voor viercilinder in World Superbike-kampioenschap – zoals de Panigale R 1199cc heeft, het maximum voor tweepitters – en een straatversie met meer longinhoud om hem wat meer koppel onderin mee te kunnen geven voor straatrijden – zoals bij de 1299 dat nu doet.

We kunnen niet anders dan afwachten nu, maar we kunnen de nachtjes beginnen af te tellen. Zodra wij meer weten, weten jullie het ook!

Foto en video: Ducati en MaxxMoto

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?