dinsdag 16 april 2024

Getest: Zo eenvoudig is online bestellen via Louis.nl

24/7 open, geen reistijd, een haast oneindig aanbod, lekker thuis op je gemak passen en zeker ook de reviews van anderen kopers. De voordelen van online shoppen zijn groot, maar toch zijn er nog altijd grote verschillen tussen online winkels. Ook in de motorwereld! Daarom besloten wij de proef op de som te nemen bij Louis.nl, om zo te zien of online shoppen echt zo gemakkelijk is als Louis ons wil doen geloven.

Na het lezen van het persbericht over de nieuwe VANUCCI+ collectie, besluiten we te gaan voor de nieuwe combi (dus textiel broek én jas) te gaan, in dit geval de Vanucci VAT-2 Textile trousers en de Vanucci Vaj 4 Textieljas. Helaas heeft dit pak nog geen beoordeling gehad van eerdere kopers, dus moeten we het doen met de omschrijven van Louis. Met een aantal pdf’s, krijgen we uiteindelijk informatie genoeg al moeten we wel even Google Translate gebruiken omdat deze informatie niet in het Nederlands is.

Om het helemaal af te maken bestellen we ook direct maar handschoenen, de VAG-4. Deze VAG-4 vinden we eenvoudig via een dropdown-menu, waarbij je eerste kiest voor handschoenen en vervolgens voor welke precies en dat brengt ons uiteindelijk bij de VAG-4.  

Laarzen mogen uiteraard ook niet ontbreken en via dezelfde stappen als hierboven beschreven bij de komen we uit de bij de VTB 16. Met 4 van 5 sterren uit 27 beoordelingen, kunnen we hierbij bovendien goed doorlezen wat andere kopers er van vinden. Het mooie hierbij is dat niet alleen de positieve punten mogen worden genoemd, Louis is zo eerlijk om wat kritische punten te laten staan. Bovendien wordt op klachten direct gereageerd en dat geeft ons vertrouwen.

Nadat we de maten gekozen hebben, zit onze digitale winkelwagen lekker vol. Tijd om te betalen! Of toch niet… Even slaat de twijfel toe of we wel de juiste laarzen hebben gekocht. Toch nog even terug en drie laarzen toevoegen aan de vergelijkingslijst, waarna we een heel mooi overzicht krijgen. Maar niet het antwoord wat nou precies volnerf-rundleer is. Google helpt ons iets, maar niet genoeg waardoor we besluiten de Louis-hulplijn in te zetten en op de link ‘Nog vragen? Wij bellen je terug!’ te klikken. Gelukkig zit daar ook een mailoptie bij en zo weten we iets later dat het gaat om de sterkste leersoort en ook nog eens het meest ademend is. We zijn overtuigd, bestellen maar!

Om te kunnen bestellen, maken we in een minuut een profiel aan waarbij je ook nog eens kunt aangeven welke motor je hebt. Ideaal bij het bestellen van onderdelen of accessoires (maar dat is voor een volgende keer). Nog even de betaalmogelijkheid kiezen, betalen en hoppa, besteld. Via DHL worden we in de dagen erna prima op de hoogte gehouden en slechts drie dagen later staat de gang vol met dozen! Keuring ingepakt.

En we hebben geluk, alles past. Had dat niet zo geweest, hadden we heel eenvoudig en retourformulier kunnen aanmaken en onze spullen bij een DHL-afgiftepunt kunnen inleveren.

Zo gemakkelijk kan het dus zijn!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen