vrijdag 3 februari 2023

Gladde wegen verwacht door dooi

Vanwege de dooi die zondag inzet, worden gladde wegen verwacht. "Het wegdek is nog onder de nul graden, dus zodra er sprake is van neerslag kan het glad worden", zegt een woordvoerder van Weeronline. Vanuit het noorden trekt sneeuw het land binnen. Rond het middaguur ligt de grens van de neerslag naar verwachting op de lijn Goes-Doetinchem. In de loop van de avond bereikt de sneeuw ook het zuiden van Limburg.

In het hele land wordt een of twee centimeter sneeuw verwacht. Ook als er gestrooid is, kan het glad worden. "De neerslag kan het strooizout verdunnen", legt de woordvoerder uit. De sneeuw eindigt maandag als regen. In de ochtendspits kan in Limburg sneeuw of ijzel vallen. Maandagmiddag gaat het in het hele land vanuit het westen licht regenen. De temperatuur ligt dan tussen de 2 graden in het zuidoosten en 5 graden in het noordwesten. In het oosten kan het ook gaan ijzelen.

De dooi lijkt de komende dagen voort te zetten. Alleen 's nachts is er dan nog een beetje vorst. Overdag wordt regen verwacht.

Bron en foto: ANP
 

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen