Gooi de tank vol met knorretje

 Het Amerikaanse Hormel heeft de eerste motorfiets gebouwd die op varkensvet rijdt. Het is weer eens wat anders om (behandelde) bacon en ham in de tank te gooien in plaats van Euro 95. Hormel blijft met de varkensfiets redelijk dicht bij zijn roots. Het bedrijf produceert weliswaar geen motorfietsen, maar is wel actief in de vleesverwerkende sector. Deze motorfiets is dan ook eerder een publiciteitsstunt dan een staaltje van technisch kunnen.

 

Nederlands tintje
De basis van de Baconbike komt uit Holland. Herken je de Trek Diesel nog in deze varkensfiets? De alternatieve brandstof levert ongeveer evenveel vermogen als gewone benzine. De uitlaatgassen ruiken, het komt niet als verrassing, naar bacon. Om het percentage varken op de Baconbike verder op te schroeven, is het zadel van varkensleer gemaakt.

 

Toekomst voor vet

In datzelfde zadel reed bestuurder Eric Pierson van het hoofdkwartier van Hormel in Austin, Minnesota, naar het International Bacon Film Festival in San Diego. Lees hier alles over die trip. Een glorieuze toekomst voor varkensvet als alternatieve brandstof zit er niet direct in. Het raffinageproces is niet kostbaarder dan die van benzine, maar de kostprijs van het basismateriaal – bacon – is te hoog. Per liter brandstof heb je simpelweg te veel varkensvet nodig.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.