dinsdag 21 mei 2024

Gooi de tank vol met knorretje

 Het Amerikaanse Hormel heeft de eerste motorfiets gebouwd die op varkensvet rijdt. Het is weer eens wat anders om (behandelde) bacon en ham in de tank te gooien in plaats van Euro 95. Hormel blijft met de varkensfiets redelijk dicht bij zijn roots. Het bedrijf produceert weliswaar geen motorfietsen, maar is wel actief in de vleesverwerkende sector. Deze motorfiets is dan ook eerder een publiciteitsstunt dan een staaltje van technisch kunnen.

 

Nederlands tintje
De basis van de Baconbike komt uit Holland. Herken je de Trek Diesel nog in deze varkensfiets? De alternatieve brandstof levert ongeveer evenveel vermogen als gewone benzine. De uitlaatgassen ruiken, het komt niet als verrassing, naar bacon. Om het percentage varken op de Baconbike verder op te schroeven, is het zadel van varkensleer gemaakt.

 

Toekomst voor vet

In datzelfde zadel reed bestuurder Eric Pierson van het hoofdkwartier van Hormel in Austin, Minnesota, naar het International Bacon Film Festival in San Diego. Lees hier alles over die trip. Een glorieuze toekomst voor varkensvet als alternatieve brandstof zit er niet direct in. Het raffinageproces is niet kostbaarder dan die van benzine, maar de kostprijs van het basismateriaal – bacon – is te hoog. Per liter brandstof heb je simpelweg te veel varkensvet nodig.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen