maandag 5 december 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Guy Martin stopt met racen UPDATE

UPDATE: We schreven het al, je weet het nooit met Guy Martin. Maar zo extreem als dit keer, is zelfs voor hem bizar. Martin stopt namelijk helemaal niet. Hij rijdt dit jaar alleen geen races meer voor Honda. Ja, dat is echt alles zo blijkt uit onderstaande reactie… 

Martin: “Nadat ik het Honda-team heb verteld dat de motor niet competitief genoeg is voor de Ulster Grand Prix, hebben zij mij hiervoor uitgeschreven. Zonder mij daarvan op de hoogte brengen, maar dat kan. Ik heb het racen niet opgegeven. Waar ik onlangs over nagedacht heb is bijvoorbeeld Pikes Peak op vier wielen. Dan is het mijn project en als het fout gaat ligt dat alleen aan mij en dat vind ik leuk. Er is dus geen slecht gevoel. Neil Tuxworth is er vanaf het begin voor mij geweest en het is jammer voor iedereen dat de nieuwe motor niet deed wat gehoopt werd. Ik weet hoeveel inspanning het team en ik er in gestoken hebben dus ik heb zeker geen spijt, maar ik heb geen plannen om dit jaar nog meer races te doen voor het Honda Racing Team.”

 

Origineel gepubliceerd op 26 juli 2017 om 11:07u

WAT?! Guy Martin heeft in een interview met Motorcycle news aangegeven dat hij stopt met racen. Na zeventien podiumplekken hangt hij zijn racemotor aan de wilgen. Een TT-zege zal hierdoor voor altijd uitblijven.

Begin 2017 maakte Guy Martin een onverwachte terugkeer naar het racen nadat hij een deal ondertekende met Honda, om samen met John McGuinness voor het Honda Racing Team te rijden. Het leek op papier het absolute TT-droomteam te zijn, maar die droom eindigde al snel. Eerste raakte McGuinness zwaar geblesseerd tijdens de North West 200 en tijdens de Superbike TT ging het flink mis met Martin. Bij beide crashes zou de versnellingsbak van de nieuwe Fireblade een grote rol gespeeld hebben, maar het is nog altijd onduidelijk hoe dit precies zit omdat er veel verschillende verhalen rond gaan.

Na dit ongeval heeft Guy Martin besloten zich terug te trekken uit de Senior TT tijdens Isle of Man. Nu geeft Guy Martin aan dat het tijd is om te stoppen met zijn internationale race carrière. In een interview met Matt Wildee van Motorcycle news geeft Guy Martin het volgende aan:

“Het racen is goed voor me geweest, maar ik verveel me nu. Het begin van het jaar spendeer je aan het voorbereiden voor het seizoen – testen, racen, erover praten – en dan start alles weer opnieuw.Alle dagen zijn nu hetzelfde. Het is tijd om te stoppen.”

Vorige week kondigde Guy Martin nog aan dat zijn vriendin Sharon Comiskey in verwachting is van een dochter. Wie weet dat zijn reden om te stoppen ook hiermee te maken heeft. We wensen ze in ieder geval geluk toe samen! En het blijft natuurlijk Guy dus het kan ook zomaar zijn dat hij er volgend jaar weer gewoon bij staat. Er zijn grotere wonderen geweest in de wegrace…

Bron: Motorcycle news
Foto: 2Snap

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen