zaterdag 22 juni 2024

Hamburg Harley Days: HD viert 120-jarig bestaan

De viering van het 120-jarig bestaan van Harley-Davidson tijdens de Hamburg Harley Days was een groot succes. In het weekend van 19 tot 21 mei kwamen ongeveer 60.000 motorliefhebbers naar het evenemententerrein op de Großmarkt in het hart van Hamburg. Dit jaar was niet alleen een mijlpaal voor Harley-Davidson, maar ook voor de Hamburg Harley Days zelf, die hun 20-jarig bestaan vierden.

Een festival van de motorcultuur

Bezoekers, zowel Harley-Davidson rijders als fans van het merk, konden genieten van een gevarieerd programma. Het festivalterrein besloeg een indrukwekkende oppervlakte van ongeveer 40.000 vierkante meter. In de zogenaamde Harley Village waren tal van dealers en cateraars te ontdekken. Een bijzonder hoogtepunt was het 30 meter hoge reuzenrad, dat de bezoekers een adembenemend uitzicht over het terrein bood.

Live actie en muziek

Het evenement bood niet alleen iets voor motorfans. Live stuntshows van de Poolse professionele motorrijder Maciej ‘DOP’ Bielicki zorgden voor sensatie. Muzikaal werd het evenement begeleid door bands als Nazareth, Knuckle Head, Gráinne Duffy en Bonfire en 15 andere bands die op twee podia speelden.

Elvis Presley’s laatste Harley-Davidson wordt geveild

120 jaar Harley-Davidson in beeld

Een bijzonder hoogtepunt was de 120 jaar-tentoonstelling van Harley-Davidson. In deze tentoonstelling werden talrijke historische motoren gepresenteerd, die de rijke geschiedenis van het merk illustreren. De klassieke motoren waren even spraakmakend als de nieuwste modellen op het Expo-terrein. Daaronder bevonden zich de nieuwste modellen van Milwaukee, zoals de Nightster Special en de Breakout. Meer dan 200 bezoekers maakten van de gelegenheid gebruik om een proefrit te maken.

Custom bike show en rondleidingen

Op zaterdag kwamen de beste V-twin tuners uit de motorwereld bijeen op de Custombike Show, ondersteund door Metzeler en gesponsord door de Harley Owners Group. Zij presenteerden hun unieke creaties aan een deskundige jury. Maar de focus lag niet alleen op het uiterlijk, ook het rijden werd niet verwaarloosd. Tijdens rondleidingen konden de deelnemers de omgeving van Hamburg verkennen, zoals het Alte Land en de Lüneburger Heide.

Grote parade aan het einde

Op zondag 21 mei werd het evenement afgesloten met een grote parade. Ongeveer 5.000 motorfietsen vertrokken in een 30 kilometer lange afscheidsronde door Hamburg, die door de Hamburgers enthousiast werd gevierd.

Ford presenteert nieuwste modellen

Ford, dat net als Harley-Davidson ook 120 jaar bestaat, was ook vertegenwoordigd op het evenement.  Zij presenteerden hun nieuwste modellen, waaronder de Ranger en de Bronco, evenals de laatste evolutie van de Mustang en de Mustang Eleanor, een van de Hero Cars uit de film ‘Only 60 Seconds’.

Vooruitblik op Hamburg Harley Days 2024

De Hamburg Harley Days gaat volgend jaar verder waar het dit jaar eindigde. Het evenement vindt plaats van 28 tot en met 30 juni 2024.  Markeer de datum dus alvast in je agenda en wees erbij als de volgende ronde van de Harley Days in Hamburg van start gaat!

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen