Harley-Davidson eencilinder voor Azië?

Harley-Davidson kondigde grootse veranderingen aan in het modellengamma. Is de eencilinder het begin?

Harley-Davidson staat toch synoniem voor grote V-twins, stoere styling en vette klappen. Maar de Amerikaanse reus zit al een paar jaar in de problemen. De ouder wordende clientèle. Jongeren die de weg naar de Harley-dealer maar mondjesmaat vinden. Hoge prijzen die niet in ieders portemonnee passen. Zie hier de problemen die nopen tot ingrijpende veranderingen.

Een eencilinder Harley-Davidson zou de jonge Aziaat – eigenlijk iedereen jonger dan 24 – moeten overtuigen. De motor is gespot op de Japanse site Young Machine. En eerlijk is eerlijk: ziet er heel goed uit. Het heeft wel wat van een KTM 390, maar dan meer flattrack. Enkele schijf in het voorwiel. Ietwat Ducati Scrambler achtige uitlaat, kleine brandstoftank. Prima ding waarvan verwacht wordt dat het een 500cc wordt.

Mautic Tags

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Misschien vind je dit ook interessant?