13 C
Nederland
zaterdag 20 augustus 2022
premium preview

Dit is een Premium-Preview artikel. Deze kun je op dit moment tijdelijk lezen om kennis te maken met onze betaalde artikelen. Wil je in de toekomst alle Premium artikelen kunnen lezen? Neem dan een abonnement. Dat kan al vanaf €2,50 per maand. Klik hieronder op de button voor de mogelijkheden.

Harley-Davidson eencilinder voor Azië?

Harley-Davidson kondigde grootse veranderingen aan in het modellengamma. Is de eencilinder het begin?

Harley-Davidson staat toch synoniem voor grote V-twins, stoere styling en vette klappen. Maar de Amerikaanse reus zit al een paar jaar in de problemen. De ouder wordende clientèle. Jongeren die de weg naar de Harley-dealer maar mondjesmaat vinden. Hoge prijzen die niet in ieders portemonnee passen. Zie hier de problemen die nopen tot ingrijpende veranderingen.

Een eencilinder Harley-Davidson zou de jonge Aziaat – eigenlijk iedereen jonger dan 24 – moeten overtuigen. De motor is gespot op de Japanse site Young Machine. En eerlijk is eerlijk: ziet er heel goed uit. Het heeft wel wat van een KTM 390, maar dan meer flattrack. Enkele schijf in het voorwiel. Ietwat Ducati Scrambler achtige uitlaat, kleine brandstoftank. Prima ding waarvan verwacht wordt dat het een 500cc wordt.

Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen