vrijdag 19 april 2024

Harley-Davidson eencilinder voor Azië?

Harley-Davidson kondigde grootse veranderingen aan in het modellengamma. Is de eencilinder het begin?

Harley-Davidson staat toch synoniem voor grote V-twins, stoere styling en vette klappen. Maar de Amerikaanse reus zit al een paar jaar in de problemen. De ouder wordende clientèle. Jongeren die de weg naar de Harley-dealer maar mondjesmaat vinden. Hoge prijzen die niet in ieders portemonnee passen. Zie hier de problemen die nopen tot ingrijpende veranderingen.

Een eencilinder Harley-Davidson zou de jonge Aziaat – eigenlijk iedereen jonger dan 24 – moeten overtuigen. De motor is gespot op de Japanse site Young Machine. En eerlijk is eerlijk: ziet er heel goed uit. Het heeft wel wat van een KTM 390, maar dan meer flattrack. Enkele schijf in het voorwiel. Ietwat Ducati Scrambler achtige uitlaat, kleine brandstoftank. Prima ding waarvan verwacht wordt dat het een 500cc wordt.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen