20.8 C
Nederland
maandag 23 mei 2022

Hoe Elena de motorwereld weer een stukje veiliger maakt

Bijzonder goed nieuws voor motorleden van de BOVAG. Zij kunnen vanaf 1 maart 2020 gebruik maken van het waarschuwingssysteem Elena. Een naam waarbij wellicht niet meteen een lampje gaat branden bij jullie. Niet zo vreemd, want Elena is afkomstig uit de autowereld. Daar wordt ‘ze’ al jaren gebruikt door de verhuur- en deelautobedrijven van BOVAG. En met succes.

Lees ook: Nu ook motoren op viaBOVAG.nl

Via deze ‘zwarte lijst’ kan namelijk gecontroleerd worden of een huurder van een motor of een proefritklant eerder wangedrag heeft vertoond. Daarnaast kunnen er door dealers ook malafide klanten geregistreerd worden, waardoor het systeem dus echt preventief kan werken. 

Hoewel het wellicht allemaal een beetje geheimzinnig klinkt, voldoet Elena aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming en is het goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens.

Een Elena-abonnement kost een vast bedrag per maand, namelijk 25 euro exclusief btw. Voor leden van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven is dit bedrag inbegrepen in de contributie. BOVAG-motorbedrijven kunnen zelf kiezen voor een abonnement op Elena. 

Als je je voor 1 juni 2020 aanmeldt voor een abonnement op waarschuwingssysteem Elena, zijn de eerste zes maanden gratis.

Meer informatie: mijn.bovag.nl/elena.

Maikel Sneek
Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.

Laatste Artikelen

Gerelateerde artikelen