Hoe Elena de motorwereld weer een stukje veiliger maakt

Bijzonder goed nieuws voor motorleden van de BOVAG. Zij kunnen vanaf 1 maart 2020 gebruik maken van het waarschuwingssysteem Elena. Een naam waarbij wellicht niet meteen een lampje gaat branden bij jullie. Niet zo vreemd, want Elena is afkomstig uit de autowereld. Daar wordt ‘ze’ al jaren gebruikt door de verhuur- en deelautobedrijven van BOVAG. En met succes.

Lees ook: Nu ook motoren op viaBOVAG.nl

Via deze ‘zwarte lijst’ kan namelijk gecontroleerd worden of een huurder van een motor of een proefritklant eerder wangedrag heeft vertoond. Daarnaast kunnen er door dealers ook malafide klanten geregistreerd worden, waardoor het systeem dus echt preventief kan werken. 

Hoewel het wellicht allemaal een beetje geheimzinnig klinkt, voldoet Elena aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming en is het goedgekeurd door de Autoriteit Persoonsgegevens.

Een Elena-abonnement kost een vast bedrag per maand, namelijk 25 euro exclusief btw. Voor leden van BOVAG Verhuur- en Deelautobedrijven is dit bedrag inbegrepen in de contributie. BOVAG-motorbedrijven kunnen zelf kiezen voor een abonnement op Elena. 

Als je je voor 1 juni 2020 aanmeldt voor een abonnement op waarschuwingssysteem Elena, zijn de eerste zes maanden gratis.

Meer informatie: mijn.bovag.nl/elena.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

Visueel ingestelde allround creative die sinds 2014 actief is in de motorbranche. Brengt voor MotorNL offline en online samen.