vrijdag 17 mei 2024

Hoe Yamaha wielerploeg Team DSM-Firmenich PostNL helpt met veiligheid

Motorrijden en wielrennen hebben behoorlijk wat gemeen. Onder andere dat een ongeluk(je) altijd in een klein hoekje aanwezig is. Zich bewust van de risico’s die fietsen op de openbare weg met zich meebrengt, zochten zowel Yamaha als Team DSM-Firmenich PostNL naar een oplossing om de veiligheid van de wielrenners te vergroten. En die is gevonden in de Yamaha Tricity 300, zoals de foto bij dit bericht al enigszins heeft verraden. De Tricity wordt ‘strategisch geïntegreerd in de teamtrainingen’ en zorgt op deze manier voor een veiligere omgeving, voor zowel de wielrenners als het ondersteunend personeel. Dat klinkt heel ingewikkeld, maar dat valt allemaal wel mee. De Yamaha Tricity 300 is uitgerust met amber-lichten en creëert tijdens trainingen een soort van beschermende bufferzone waardoor (potentieel) gevaar wordt beperkt en er tegelijkertijd ook nog eens genoeg reservebanden zijn.

MotoGP blijft in Assen: MotoGP en WorldSBK tot en met 2031 gegarandeerd op TT Circuit Assen

Marien Cahuzak
Marien Cahuzak
Marien Cahuzak, geboren op 3 juni 1982, was amper twee maanden oud toen hij voor het eerst met zijn vader naar de Citadel van Namen ging voor de Belgische cross-GP. Vanaf dat moment speelt de motorsport een grote rol in zijn leven en die rol is als MotorNL-sportcoördinator alleen maar groter geworden. Houdt ook van veldrijden trouwens.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen