Hollands snelste overall

We weten wie de snelste GP-coureur ter wereld is. De snelste GP-motoren zijn bekend, maar wat is het snelste racepak? En wat is het snelste Hollandse pak? Drie Nederlandse fabrikanten – MJK, Rev’it en Damen – leveren hun overalls aan motorcoureurs in het GP-circus. Welke merk houdt Neerlands eer het hoogst?

De Italiaan Jarno Zaffelli analyseerde de prestaties van raceoveralls in de MotoGP, Moto2 en Moto3. De 124 rijders in de drie klassen konden gezamenlijk 7275 punten verdienen. Net als een gewone puntendeling krijgt een pak 25 punten voor een eerste plaats, 20 voor een tweede en zo verder. Alpinestars behaalde in de drie verschillende klassen met achttien rijders 2056 punten. Dainese kleedt de meeste coureurs (22), maar komt niet verder dan de tweede plaats met 1711 punten. Op plaats drie staat Spidi met 1411 punten die door veertien rijders bij elkaar werden gereden. Over veiligheid zegt het onderzoek weinig. Uit 865 crashes door 124 rijders in 2013 leren we alleen dat 27% van de blessures handen betreft, 18% schouder, 15% voeten en 14% hoofd en nek.

Drie coureurs vertrouwen op Damen, net zoveel rijders steken zich in een overall van Rev’it en twee coureurs rijden met MJK. De vlag kan uit in Oss want Rev’it scoort het hoogst met 323 punten. Damen-coureurs sprokkelden 69 punten bij elkaar. Bij MJK bleef de teller op nul staan en daarmee eindigt het op een gedeelde laatste plaats.

Het volledige rapport kun je hier lezen.

Foto: Randy de Puniet in REV’IT, 2SNAP.

MotorNL Nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief of aanbiedingen en blijf iedere week op de hoogte van al het nieuws, motortests, leuke routes of aanbiedingen.


Hierbij geef ik toestemming om me via email, met de informatie die ik in dit formulier opgegeven heb, nieuwsbrieven te sturen.

Uitschrijven kan op elk moment, onder iedere nieuwsbrief staat onderaan een link om uit te schrijven. We hebben je privacy hoog in het vaandel, onze privacy policy is op de website te lezen. Als je dit formulier instuurt, dan ga je akkoord met de voorwaarden genoemd in de privacy policy.


Over de auteur

De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73, Promotor en Classic & Retro. Redacteuren Ad van de Wiel, Jan Kruithof, Eddie de Vries, Nick Enghardt, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.