zondag 19 mei 2024

Honda Adventure Roads keert in 2024 terug naar Afrika

In navolging van de immense rondreis door de unieke landschappen van IJsland in 2022, snijdt Honda Adventure Roads volgend jaar een nieuw hoofdstuk aan met het eerste van drie jaarlijkse evenementen, die elk op een ander continent plaatsvinden.

In 2024 stuurt Honda Adventure Roads opnieuw richting Afrika, meer bepaald zullen de deelnemers op de CRF1100L Africa Twin meer dan 2.800 km afleggen door de glooiende duinen en berglandschappen van Marokko. Het traject is zo uitgestippeld dat de vaardigheden van zelfs de meest ervaren off-road rijders op de proef gesteld worden.

Oslo – Noordkaap

Het verhaal van de Honda Adventure Roads begon al in 2017 met een reis van 3.500 km in 8 dagen van Oslo naar de Noordkaap – het meest noordelijke punt van Europa – op de CRF1000L Africa Twin. Tijdens de tweede editie in 2019 doorkruisten Africa Twin-rijders 3.700 km lang de meest adembenemende landschappen van Zuid-Afrika tijdens een 12-daagse vol avontuur. De meest recente editie van dit buitengewone evenement vond plaats in IJsland in juli 2022, met 30 rijders die de uitdaging aangingen om besneeuwde bergen, ijskoude rivierbeddingen en de tot nu toe zwaarste weersomstandigheden te trotseren.

Marokko

In 2024 zal Honda Motor Europe opnieuw 30 deelnemers een onvergetelijke, once-in-a-lifetime ervaring aanbieden. Het avontuur begint dit keer in Agadir aan de westkust van Marokko, vanwaar de rijders oostwaarts sturen naar de duinen van Erg Chebbi bij Gara Medouar, door het Atlasgebergte en de spannende Vallée du Dades, om zich vervolgens een weg te kronkelen naar het noorden met als eindbestemming de stad Nador. Naast het adembenemende terrein, bezaaid met historische bergpassen en pistes waar het uithoudingsvermogen op de proef wordt gesteld, kunnen de rijders ook proeven van de Marokkaanse cultuur tijdens hun verblijf in traditionele bivakken en genieten van Gnaoua-muziek onder een Afrikaanse sterrenhemel. 

Honda Africa Twin naar IJsland voor derde Honda Adventure Roads

Inclusief Honda Africa Twin

Ook dit jaar zullen de Honda Adventure Roads-rijders weer plaatsnemen in het zadel van Honda’s paradepaardje, de CRF1100L Africa Twin, wiens reputatie van duurzaamheid, balans en pure stoerheid nog meer weerklank heeft gekregen door de talrijke uitdagingen die tijdens eerdere edities zijn overwonnen. De motoren worden opnieuw ter beschikking gesteld door Honda, met alle nodige accessoires, en de deelnemers kunnen kiezen tussen een handgeschakelde transmissie of Honda’s unieke Dual Clutch Transmission. In het kant-en-klare pakket zit ook alle eersteklas accommodatie, bagagevervoer, eten, navigatie, brandstof en medische ondersteuning.

De deelnemers rijden onder begeleiding van voorrijders, maar worden tevens ook uitgerust met het Tripy II GPS-systeem. Voor nog meer gemoedsrust zorgt het Owaka live tracking-systeem dat hun locatie zelfs diep in de Marokkaanse woestijn in de gaten houdt.

Om de unieke ervaring van Honda Adventure Roads compleet te maken, krijgen de deelnemers opnieuw de kans om naast Honda Racing Corporation’s Dakar-coureurs van het Monster Energy Honda Team te rijden en hun voordeel te doen met de deskundige begeleiding van deze atleten van wereldklasse.

Inschrijven

De vierde editie van Honda Adventure Roads 2024 belooft alweer een buitengewone ervaring te worden, met blijvende herinneringen en vriendschappen voor het leven. Ga naar www.hondaadventureroads.com om je te registreren of om meer informatie en exclusieve content te ontvangen in de aanloop naar Marokko.

Redactie
Redactie
De redactie van Motor.nl bestaat uit alle redactieleden van MOTO73 en Promotor. Redacteuren Marien Cahuzak, Jan Kruithof, Maikel Sneek en diverse freelancers zijn dagelijks actief voor Motor.nl.

Stay tuned

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis nooit het laatste nieuws! Onze nieuwsbrief wordt iedere week op dinsdag (bij veel nieuws) en donderdag verstuurd.


Gerelateerde artikelen